The Widening Responsibility for Front-End Developers

Front-end development is at the intersection of art and logic. A cross of business and expression. Both left and right brain. A cocktail of design and nerdery.

1 Like

Cum zice el: au ajuns sa fie specialisti in backend-frontend developer si frontend-frontend developer, pentru ca s-a mutat “business logic” pe frontend de cand cu React & Co.

1 Like

Btw, pana acum toti devshii ce i-am intalnit (worldwide) care s-au clasat ca fullstack, erau BE devs cu cunostinte sumare de HTML/CSS/JS, dar fara inclinatie si intelegere a Frontend-ului (UX/UI).
Cu mici exceptii, desigur :slight_smile:

poti foarte bun pe frontend fara sa ai inclinatii catre ux/ui.

E bine de notat ca sunt exceptii. Eu am stat 2 ani sa buchisesc UX, ca sa pot face alegeri corecte si guidelineuri pt colegi. Prima versiune de publicat oferta pe imobiliare.ro care avea si UX in ea a venit de la mine, ca photoshopurile nu-s UX. Cu pasi, breakdown de scenarios, highlighting doar a ceea ce e relevant, error handling afisat in locatia relevanta pt user, cu mesaje customizate usor de inteles pt a iti recupera munca, si tot asa.

Dar n-as face asta full-time, mi s-a parut prea boring si simplu daca stii ce faci. Sa fac user journeys toata ziua as innebuni, dar e si fun uneori, depinde de industria pt care creezi interfata aceea.

1 Like