Iulian, eu cred ca nu pui problema corect. Intrebarea nu ar trebui sa fie “cum te ajuta un astfel de tool”, ci “cum iti prestezi tu cele 8 ore pe care te-ai angajat sa le prestezi”. Pentru ca tu vorbesti despre calitatea de salariat, nu de freelancer!
Un om ar putea munci, teoretic, 14-16 ore pe zi. Din acestea, angajatorul “cumpara” 8 ore, platind la schimb o suma de bani (aka salariu). Daca angajatorul iti da un task si se asteapta ca tu sa il termini in 8 ore, dar tu esti in forma si il termini in 6 ore, tu in celelalte 2 ore nu ar trebui sa pleci acasa, ci sa anunti ca ai terminat mai repede, si sa ceri un alt task, pt cele 2 ore ramase. Cu siguranta angajatorul va aprecia asta, si va conta la urmatoarea marire salariala.
Din pacate, tu amesteci foarte mult caracteristicile activitatii de frelancer (unde, da, lucrezi cat e necesar pt a termina un task, dar ai si nesiguranta lunii viitoare… poate nu mai prinzi proiecte!) cu caracteristicile calitatii de angajat (care lucreaza un numar prestabilit de ore, pentru o suma prestabilita de bani). Pe langa asta, ca salariat ai si alte beneficii: 1 luna pe an concediu platit, alte zile libere “de la stat”, poate o asigurare medicala, poate acces la sali de sport, etc.
Un angajator care nu implemeteaza nici un sistem de evidenta/pontaj NU respecta legea. Vezi articolul 119 din Codul Muncii!
Ca si developer, trebuie sa alegi calea pe care vrei sa mergi: freelancer / angajat, si sa intelegi ca ambele cai au avantaje si dezavantaje.
Putem continua discutia live, in birou, nu e nevoie sa o facem pe un forum…