Timpul de editare/șterge al unui comentariu este redus la 10 minute

Pentru că uneori se abuzează de permisiunea extinsă de editare/ștergere a unui comentariu, am decis să pun o limită de 10 minute.

Altfel spus, ce scrieți nu mai poate fi editat/șters după acest interval.

3 Likes

Nu îmi place schimbarea și nu îi văd utilitatea cu Discourse fiindcă ai oricum istoricul editărilor fiecărui mesaj.
În majoritatea cazurilor intru doar de fun și poate scriu 2-3 linii, după îmi vine în minte ceva important și adaug. (după 20-30 minute)

1 Like

Îți înțeleg supărarea, dar, pe de altă parte, unii utilizatori abuzează de această funcționalitate și pur și simplu șterg comentariul. Nu imediat ci după câteva ore sau chiar zile, interval în care a primit răspunsuri, like-uri etc. După 24h de la ștergere, utilizatorii vor citi o discuție ciuntită…

Si nu se poate modifica doar perioada de stergere (10 minute, in cazul acesta), iar perioada de editare sa ramana ca inainte? Sau sunt aceeasi setare, in panoul de control?

if ((likes <= N || views <= M) && timp <= 24 ore && !reply) editabil;

Problema cu discourse e că trebuie refăcut container-ul docker dacă faci o modificare, trebuie să scrii neapărat un plugin altfel se duce totul la update și mai e și ruby on rails.

Acum ai creat și o altă problemă, o să fie oameni care o să scrie mai multe mesaje unul după altul ca să completeze ce au de zis.

  • a couple of months ago: cannot view a post’s edit history
  • soon: edit window limited to just ten minutes
  • future: Discourse 1984 NE (ntz edition) :laughing:
1 Like

Consider buna aceasta decizie, pentru a nu modifica la nesfarsit un comentariu si a deturna firul (logic al) discutiei.
Este un forum, nu o platforma de blogging. Daca realizezi dupa o vreme ca puteai sa mai zici ceva, scrii un alt comentariu, nu vad care-i problema.

2 Likes

Cred că e și o măsură contra comentariilor cu înjurături, atacuri la persoana etc. E un forum public până la urmă. Tre sa poți să stai în spatele unui comentariu.

Dap - doar ce-am testat asta pe mine fara sa vreau - acum vroiam sa pun un EDIT in comment cu ceva constructiv pe langa that joke dar nu mai pot face asta si stric discutia acum.

@Sapioit: edit -> ctrl+a -> del. Pui lorem ipsum în schimb. Cum detectezi asta?

@isti37: m-am gândit și la o astfel de variantă, dar cine garantează că cineva nu răspunde unui comentariu șters după 23h:59m? :slight_smile:

@dakull încerc să iau doar decizii benefice pentru comunitate. Uneori îmi iese, alteori mai puțin. Consider că interdicția de a șterge o parte dintr-o discuție este ceva benefic. Vrei să editezi? Există tot timpul posibilitatea de a trimite mesaj unui moderator.

2 Likes

Poti vedea istoricul postarii, nu? Poti vedea ce a fost scris inainte… (sau puteai, ultima data cand am verificat…)
Ar fi si optiunea sa nu se poata sterge comentarii (exceptie facand moderatorii &above), doar ascunde (cu un dropdown)

Nu suna deloc bine asta.

btw. concret. de ce ai luat aceasta decizie?

1 Like

De asemenea ar lua mult mai mult timp. Si ce faci, trimiti 5-7 mesaje, daca faci modificari mici, gen typos and adding links?

Pentru că se șterg comentarii. Am zis la început…

Nu-mi spune că nu ai observat nici un comentariu șters până acum.

Nu chiar dar nici nu sunt foarte activ - dar din cate inteleg problema curenta este o consecinta a unei alte limitari impuse si anume view edit history.

Solutia ar fi de fapt sa revii la view edit history.

1 Like

Un comentariu șters este șters, indiferent dacă ai sau nu history activat…

Si solutia mea ce probleme ar aduce? Chiar daca ai pune lorem ipsum, oricine va putea vedea ce a fost in locul acelui lorem ipsum. SAU nu mai oferi posibilitatea sa stergi comentarii, ci doar sa le ascunzi, intr-un dropdown care iti arata continutul acelui mesaj sters ascuns. Parca asa era, intr-un timp, daca nu ma insel.

1 Like

Dap si daca vrei sa fie sters pe bune atunci:

Vrei să-l stergi? Există tot timpul posibilitatea de a trimite mesaj unui moderator.

1 Like

Nu am această opțiune în admin:

The author can edit or delete their post for (n) minutes after posting. Set to 0 for forever.

Până una-alta, am crescut timpul la 20 de minute și am re-activat history.

Dacă e vreun doritor să sape în API-ul Discourse și să facă un plugin ce adaugă o opțiune mai granulară în admin, eu îl instalez :slight_smile:

5 Likes

Ce history? Eu nu văd nici un buton de history. Și nu, ștergerea/editarea masivă nu e bună, uitați-vă la acest topic de exemplu: Metode (mai putin cunoscute) de cautare de programatori - nu mai are nici un sens.

1 Like