Training-uri sau cursuri de Front end


(Fedeles Adrian) #1

Cunoaste-ti? Training-uri sau cursuri facute de ONG-uri, firme, asociatii, ce necesita contributie financiara sau gratis care se realizeza in oasul Iasi si sa fie deriosi in ceea ce fac. Doresc sa invat Front end. Caut de 2 luni , m-am inscris la FIIPRACTIC si la IT-st, acestea le stiu.
Ma puteti ajuta va rog?


#2

Toți cei pe care îi cunosc și fac frontend sunt extrem de atenți la detalii. Nu este și cazul tău iar asta ar trebui să îți dea de gândit.


(Cristian Andreescu) #3

Pierdeți timpul căutând succesul, fără să faceți nimic concret. Dacă ești la început de drum, ai nevoie de un singur lucru. UNUL SINGUR, apoi wash, rinse, repeat:
FĂ SITE-URI.
Nu mă înjurați. Zilele trecute am avut câteva interviuri pentru un post de frontend jr. Sunt mulți care lucrează în „Bootstrap, SASS și responsive” dar nu știu să facă diferența între doctypes. Cu alte cuvinte, ajung la un nivel sărind niște pași obligatorii. Și ăia sunt grei - înseamnă transpirație, teste, timp generos investit, căutări, lupte, teste din nou, alte transpirații.
Când ajungi să stăpânești bine anumite tehnici și dobândești o oarecare viteză, vino și întreabă din nou. Eu cred că n-o să mai vii, pentru că lucrurile se clarifică.
Cu alte cuvinte, ca să fiu on-topic, eu nu știu un curs care să-ți dea, așa, un boost.
Pentru cei ce doresc să plece pe drumul ăsta, problema este mai degrabă motivațională și organizatorică decât logistică.


(Sapioit) #4

@adrian.fedeles Ai google, poti cauta tutoriale. Dupa n-spe (minim 5, pentru ca detaliile fac diferenta) tutoriale urmate cap coada, abia atunci poti trece la site-uri gen CodeAcademy.

Exemple:


(Stefan Marogel) #7

Salut,

As mai recomanda ceva ce este deosebit de util, desi la noi nu se practica atat de mult: incearca sa-ti faci rost de un mentor.
Am predat front-end si am observat ca nu toti oamenii sunt nativi autodidacti - inclusiv programatorii.

Intr-un fel un curs care e facut exact pe o nevoie specifica de dezvoltare/business este mai eficient decat un curs general, insa in orice caz, cred ca un mentor te poate ajuta sa-ti dea niste directii si tu apoi sa le faci.

Mentorul nici nu trebuie sa fie in acelasi oras cu tine…sau in aceeasi tara - desi poate fi mai complicat :slight_smile:

Cand esti incepator intr-un domeniu, incearca sa faci cum zicea si @Sapioit mai multe cursuri despre acelasi lucru - privite din perspective diferite si repetandu-se informatia, ti se va sedimenta mai bine si o vei intelege mai bine.

In procesul de invatare cel mai mare dusman este stresul (ca frica sau ca exces de perfectionism)


(Fedeles Adrian) #8

La greseala mea “deriosi” pur si simplu se intampla. Cei pe care ii cunosti nu fac greseli? Multumesc ca ai fost receptiv din toate invatam . Eu voi invata sa fiu mai atent si la tetalii.


(Fedeles Adrian) #9

Multumesc foarte mult si apreciez ca ati fost receptiv , dumneavoastra ati inteles cel mai bine ce am vrut sa spun nu sunt un autodidact foarte bun , am terminat tutorialul HTML - CSS de pe site-ul Codecademy , pana sa ma apuc de acest tutorial nu aveam idee de nimic, ce e drept acum stiu ceva, ceva , nu am asimilat tot. Cum ati spus si dumneavostra un mentor caut si nu sta nimeni sa explice, ceva in acest domeniu in particular ,daca nu te duci la un curs si\sau training (nu e particulr ci colectiv dar e mai bine decat nimic) . Cum a spus si @Allegro roCristian Andreescueu “nu știu un curs care să-ți dea, așa, un boost”. Stiu. Sunt la inceput de drum, inainte am cantat in trupe de muzica am avut in profesor , dar acum vreau sa invat front-end, tot ceea ce se poate despre aceasta ramura. Nu refuz nimic ceea ce este greu, dar vreau sa invat de la cineva, “un mentor”. De aceea caut cururi sau training-uri serioase care sunt dispusi sa invete cei ca mine la inceput de drum si care doresc sa aibe ca si colegi oameni care se pot baza pe ei nu genu de persoane asa cum a zis @Allegro AllegroCristian Andreescu “Sunt mulți care lucrează în „Bootstrap, SASS și responsive” dar nu știu să facă diferența între doctypes.


(Gabriel Mergea) #10

(Sapioit) #11

Ai fi surprins cat de multe se pot schimba dupa ceva timp. Chiar daca faci pauza luni sau ani, cand revii asupra acelorasi lucruri, s-ar putea sa le intelegi mult mai bine. De exemplu, eu, prima data am atins CSS prin clasa a X-a, nu am inteles nimic. Apoi, in a XII-a, la atestatul la informatica, am inteles mult mai bine, dar insuficient pentru a face un meniu drowpdown de unul singur. Dupa doi ani, cand am facut Tehnici Web la facultate, am inteles totul mult mai bine, fara a mai studia intre mai mult de 2-3 sesiuni scurte (cateva ore, insumat).

Din cate am inteles, nu sunt singura persoana care are nevoie de timp sa “digereze” informatiile acumulate. In timpul acela, pot face altceva, dar creierul proceseaza pasiv acele informatii. (Deep Multi-Level Cross-Domain Pattern-Matching)

Ti-as sugera sa iei o pauza de la CSS si sa incerci altceva, pentru o perioada (relativ scurta). Poate inveti putin JS, fiind legat de HTML si CSS.

Deasemenea, fiind legat de ce-am spus in acest raspuns, trebuie sa repet ce-am mai spus intr-un comentariu anterior: Incearca sa urmezi si alte tutoriale, preferabil diferite. Daca ai urmat doar un tutorial sau doua, fie ca ai urmat acel tutorial sau nu, intr-un domeniu atat de vast suna foarte asemanator cu “I tried nothing and I’m all out of ideas” (Nu am incercat nimic si nu mai stiu ce sa mai incerc). Spre exemplu, tutorialul 1 rezulta intr-o bucata de site, tutorialul 2 intr-un site, tutorialul 3 intr-o alta bucata de site (care poate sau nu sa contina ceva din tutorialul 1), tutorialul 4, ceva total diferit, etc.


(Daniel Bokor) #13

Cursurile de pe frontendmasters sunt excelente. Daca ti se par avansate pentru nivelul tau, sa nu te dai batut, au conceptul de learning path, si iei cursurile pe rand.

Succes!

Later edit: vad ca postul e vechi de 3 ani, nici nu stiu cum am ajuns sa-l vad in primul rand :slight_smile:


(cosmos) #14

A fost o postare (spam) inaintea ta. A fost stearsa intre timp :slight_smile:

Ontopic: Mi-am facut si eu cont pe Frontend Masters. Mi-am ales un leraning path si am primit cursurile potrivite. De asemenea au si workshop-uri.