Tranzactii cu Bitcoin


(Adrian Tufă ) #1

De ceva timp, fiind un nou trend, m-am gandit sa tranzactionez Bitcoin.

Insa intentia mea nu a fost prea usor de pus in aplicare, pentru ca ori websitul nu parea de incredere, ori tranzactile din Romania nu erau inca admise.
Iata ca zilele trecute am gasit platforma CEX.IO de unde am reusit sa cumpar cateva sutimi de Bitcoin cu un card de debit de la BCR.

Voi pe ce platforme reusiti sa tranzactionati Bitcoin?


(Red) #2

Bitstamp - the one and only.

Cândva voi finaliza și bot-ul de tranzacționare pentru Bitstamp și atunci, la fel cum fac și-acuma, nu va trebui să fiu atent la cum se mișcă piața.


(Andrei Telteu) #3

Exista si ceva romanesc daca va intereseaza: https://trade.bitcoinromania.ro/ (suporta BTC si ETH ca crypto, si pentru RON - transfer bancar)


(Adrian Tufă ) #4

Hm, par mai mult intermediari, ai reusit sa tranzactionezi ceva prin ei?


(Adrian Tiberius) #5

https://www.kraken.com


(Andrei Telteu) #6

Da, sunt intermediari.
Nu am tranzactionat niciodata bitcoin dar urmaresc subiectul de mult timp.


(Adrian Tufă ) #7

Interesant, are Bitstamp vreun API ? Am vazut ca CEX.IO are API disponibil:


(Red) #8

https://www.bitstamp.net/api/


(Adrian Tufă ) #9

Ok, avem API, prin ce algoritm ia botul decizii de sell/buy tinand cont ca Bitcoin este volatil ?


(Red) #10

Vede trend-ul din ultimele 30 de minute. Dacă e creștere cu încredere de peste, nu știu, 70%, cumpără.

Dacă scade sub 0.5% din valoare cumpărată, vinde imediat.

Altfel așteaptă să vândă când trendul ascendent se oprește/începe să scadă.


De obicei, din ce am văzut, creșterile țin 2h30m până în 3 ore. Dacă e să cumperi în intervalul T+30, T+45 e gold.


#11

Salut @RedGuard , ai avansat cu scriptul? Obții rezultatele scontate? Mă bate gândul să fac ceva similar, dar pentru binance.com

Eu am cumpărat câteva miimi de BTC de pe trade.bitcoinromania.ro (mi-au validat contul a doua zi) și apoi i-am transferat pe binance.com (mi-au validat contul în vreo trei zile). Pentru alte exchange-uri aștept validarea conturilor de peste o săptămână (la bitstamp de-aproape o lună)


(Red) #12

Da, am lucrat un pic la el. Momentan 70% din timp pierde bani :grin:

Poate îl finisez de sărbători.


(Adavidoaiei Dumitru-Cornel) #13

#14

Eu am cumparat niste BTC pe https://localbitcoins.com/
Recomand userul “amabilul”.


#15

Nu ii recomand deloc pe cei de la bitcoinromania.ro !!! Ca sa nu fac reclama altora, incercati sa vedeti ce mai exista pe piata. ei apar cel mai des la cautari dar nu sunt singuri. Se poate cumpara si din strainatate de pe Kraken, iar de la noi de pe coinflux.ro


#16

Eu nu ii recomand. Daca ai bani la ei in cont si cumperi crypto, doar luni ii primesti in wallet pentru ca ei nu lucreaza in weekend. Altii au procesare automata daca ai bani in cont!


(Ionuț Staicu) #17

@filip: te-ai înregistrat pe forum doar pentru a dezgropa o discuție veche de un an în care zici că unii sunt nasoi?


#18

Da. Mai stiu si altii care au fost dezamagiti dar au lasato balta. Recunosc, voi posta peste tot pe unde se poate pentru ca nu e ok sa continue sa faca aceleasi lucruri, sa nu te lase sa retragi din cont din cauza unei erori care o remediaza dupa cateva zile in timp ce monedele pe care vrei sa le cumperi cresc, iar ce ai cumparat tu scade si refuza sa iti dea pretul din momentul in care ai vrut sa faci schimbul. In timp ce in crypto orice e posibil, daca de exemplu cineva iti blocheaza masina pentru ca el a facut pana fix langa tine, cu siguranta nu va sta acolo blocandu-te timp de o saptamana cand tu trebuie neaparat sa circuli cu ea si pe deasupra e si dreptul tau. BTCRO sunt intermediatori financiari si nu magazinul de la colt care poate sa inchida cand vrea. Sa vedem daca vrei sa cumperi o masina de ex, mergi la banca sa scoti banii si iti spun “datorita unei erori de sistem, nu va putem da banii timp de o saptamana”. Oare cum ai reactiona? zicand: “OK, multumesc, voi reveni peste o saptamana.”?


(Adrian Tufă ) #19

Experienta recenta a lui @filip ne poate fi utila, mai ales in cazul acestui domeniu extrem de volatil.


#20

Multumesc. E adevarat ca m-am inscris pe acest forum doar ca sa imi impartasesc experienta legata de de bitcoinromania.ro, dar e tot lafel de adevarat ce spun si cu dovezi pe care le pot trimite in privat (pentru ca se vede suma din vault la unu din screenshoturi). Dupa experienta asta, mi-am revizuit putin modu de a gandi si cumpara crypto. Recomand ca inafara de verificarea pretului si a comisioanelor aferente sa va uitati (daca e posibil) cat de repede va pot ajunge acele monede in wallet-ul personal. Mai exact, daca au un procesator automat a platii care va permite sa faceti tranzactia cu banii din cont pentru crypto si in weekend spre diferenta de BTCRO la care procesarea se face de catre departamentul financiar si care lucreaza doar de luni pana vineri. De asemenea, cititi la politicile lor ce se intampla in cazul unor erori cauzate de ei, iar daca nu isi asuma responsabilitatea sau nu este scris nimic, mai bine cumparati de altundeva. NU intotdeauna cativa dolari in minus e cea mai buna varianta, asa cum putem sti si din viata reala cand cumparam un produs.