Tutorial C# simplu

Hey, unde pot găsi un tutorial pt. C# la fel de simplu explicat ca acesta pt. Lua http://nixstaller.sourceforge.net/manual/0.2/nixstaller_9.html
http://nixstaller.sourceforge.net/manual/0.2/nixstaller_10.html#SEC102 (aici e o listă cu funcții utile)

Mulțumesc!

vezi pe docs.microsoft.com
tutorialspoint.com

gasesi pe google daca scrii c# tutorial

Ai tutoriale interactive chiar pe site-ul microsoft :

Respectiv toata documentatia e aici : (inclusiv la .net core)

2 Likes

recomand si lectiile lui Bob Tabor
Le gasesti pe microsoft virtual academy

@Cosmin_Popescu pune link-uri exacte:

https://www.tutorialspoint.com/csharp/
https://www.tutorialspoint.com/asp.net_core/index.htm
https://www.tutorialspoint.com/ms_sql_server/
https://www.tutorialspoint.com/entity_framework/

1 Like

chestiile astea se gasesc in 10 secunde pe google !

in plus, am atasat 2 link-uri

Cel care a postat intrebarea putea sa foseasca google dar ne-a intrebat pe noi dar cum ai spus si tu google ramane un motor de cautare bun.

1 Like

Idee e că eu căutam un tutorial la fel de scurt ca ăla dat de mine… tot ce am găsit pe Google, e destul de mare, intră în detalii prea mult…

C# este un limbaj mult mai complex ca Lua. Lua este un limbaj de scripting la fel ca bash, python sau php. Invatare lui presupune intelegerea conceptelor de programare orientata pe obiecte
Poti insa sa extragi doar ce te intereseza.

1 Like

Sa nu uitam ca e un limbaj compilat la fel Java, la compilare se genereaza Common Intermediate Language (https://en.wikipedia.org/wiki/Common_Intermediate_Language) si acesta ruleaza pe Common Language Runtime care e un Stack Machine, se poate compila si nativ cu Mono, dar s-a introdus acest Stack Machine, Common Language Runtime pentru a asigura portabilitatea cod-ului pe orice device, orice sistem de operare.

Documentatia de la Microsoft e cea mai buna, https://docs.microsoft.com/en-us/, e pe GitHub si comunitatea contribuie.

Mi-am amintit de un tutorial de C# in limba romana scris de Zelter Adrian:
http://blog.zeltera.eu/?page_id=1025

4 Likes

Am la bookmark pagina

1 Like

Introducere în .Net Framework - Suport de curs pentru elevi

1 Like

Aia e genul de carte care colecta praf pe un raft in laboratorul de informatica si nimeni nu se atingea de el.

3 Likes

Eu incerc sa fac mai popular .NET, am dat documentatie in engleza, am zis ca nu toti stiu bine engleza, ar fi bine sa pun si in romana, ca sa inveti programare from scratch se foloseste:

Instructiunile if, for, while sunt in romana si programarea se invata jucandu-te si miscand chestii pe ecran.

Personal, cand vreu sa invat ceva sunt amatorul tutorialelor video


Mi se pare unul dintre cele mai bune cursuri de C#. Este si gratis

In stanga fereastra cu video si in dreapta Visual Studio(sau alt ide).

1 Like

The following tutorials enable you to build C# programs using .NET Core:

  1. Console Application: demonstrates Console I/O, the structure of a Console application, and the basics of the Task based asynchronous programming model.
  2. REST Client: demonstrates web communications, JSON serialization, and Object Oriented features in the C# language.
  3. Inheritance in C# and .NET: demonstrates inheritance in C#, including the use of inheritance to define base classes, abstract base classes, and derived classes.
  4. Working with LINQ: demonstrates many of the features of LINQ and the language elements that support it.
  5. Microservices hosted in Docker: demonstrates building an ASP.NET Core microservice and hosting it in Docker.
  6. String Interpolation: demonstrates many of the uses for the $ string interpolation in C#.
  7. Using Attributes: how to create and use attributes in C#.
    https://docs.microsoft.com/en-ca/dotnet/csharp/tutorials/
1 Like

astea sunt offtopic :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
te scuteste de a folosi String.Format()

1 Like

Se poate folosi C# cum folosesti un limbaj de scripting:

1 Like