Twitter a schimbat lumea

Citeam acest articol, scris de un renumit designer.

Pe scurt: omul prezintă experiența sa cu Twitter, de când a auzit de el până la final. Deși încă funcțională și online platforma este considerată de către multe persoane moartă de mult. Chiar și unii angajați cred asta.

Moartă din punct de vedere moral. Este criticat faptul că Twitter a oferit o prea mare libertate utilizatorilor. Astfel l-ar fi ajutat pe Trump să ajungă la putere, neintervenind nici măcar atunci când acesta lua la mișto Coreea și războiul nuclear (printre altele).

Cireașa de pe tort: https://www.google.ro/amp/s/www.theverge.com/platform/amp/2017/11/3/16603620/rogue-twitter-employees-trump-account-deletion

Un angajat Twitter dezactivează contul lui Trump.

Dacă Twitter dispare ii va lua careva locul?

Twitter a fost folosit si in timpul unor revolte/ revolutii etc
De exemplu in primavara araba, occupy wall street, o revolta prin Turcialegata de un parc(Gezi) etc

Se pot trimite mesaje scurte(ca sms) si pot fi vizualizate de oricine

Nu neapărat.

Biz Stone a zis că de la început au fost puși în situația ori de a cenzura mesajele ori de a le lăsa la liber. Au decis că varianta cu cenzura ar genera mai multe probleme decât ar rezolva, deci…

3 Likes

Întocmai. Nu este ușor să fii în pielea lor, nu poți mulțumi pe toată lumea.

Eu nu aș cenzura nimic. Aș luat date statistice despre cine ce instigă și dacă aș observa că un grup generează evenimente negative, i-aș strâng pe toți la un loc.

Simt că îmi crește mustața.

Fiecare este liber sa isi exprime opinia indiferent daca este buna sau proasta

in plus una din conditiile de folosire a serviciului interzice instigarea la violenta, discriminare etc

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/665282108861083648

1 Like

nu ca acele conditii s-ar respecta :))

Twitter e mai mult infrastructura decat un produs. La fel cum e “internetul”, “web”-ul sau “email”-ul, doar ca e operat de bine sau de rau de o singura companie. A servit agnostic de “cauza” si in primavara araba, dar si in mesajele lui Trump. Mi se par oarecum deplasate acuzele la adresa Twitter-ului sau Facebook-ului (+ vizitele in Congres). Ca si cum ei ar fi fost operatorii care l-au adus pe Trump la putere, sau au cauzat Brexit-ul, sau criza din Catalonia etc. Si nu (1) actorii principali sau (2) lumea care i-a votat.

E interesant ca acuze de genul nu se aduc impotriva televiziunilor standard, unde, de exemplu, Trump avea un air-time imens, atat la “prieteni” (Fox&co) cat si la dusmani (restul. Inclusiv un rol in Saturday Night Live, cand inca nu era clar ca o sa castige si era mai mult un bufon).

Otoh, pe partea cu monitorizarea și raportarea abuzurilor ar putea să facă mai multe. De exemplu,de Instagram nu aud atâtea de rău. Și are cam același model de graf orientat.

2 Likes

Poate ne-am resemnat cu gândul că televiziunea deja este un mediu nociv și controlat de diverși. Internetul ne dorim să fie al tuturor, liber și necontrolat de interese. Poate de aici și atitudinea față de cele două medii.

1 Like

In ziua de astazi internetul este un loc unde poti sa gsesti o gramada de informatii. Unele de incredere altele…

Fake news -> reprezentativ pt stirile de pe internet
Din punctul meu de vedere informatia de pe net trebuie filtrata foarte bine.