Ui pentru server admin

Recomanda cineva o intergata de management server linux (apache -multiple hosts, database, mailing, dns, etc ). Ar fi pentru ceva low-professional (cum ar fi un mic droplet digitalocean)

Ar fi webmin - dar e cam uratel.

Arata promitator, dar nu am incercat:

salut, vezi ca webmin tocmai a lansat un update major, cu tema Authentic (responsive, bazata pe Bootstrap) si suport pentru Let’s Encrypt, am scris pe blog azi. Eu il folosesc de ani de zile, am incercat si ISP Config si alte panouri, nimic nu se compara cu Webmin Virtualmin. Am facut si un tutorial despre instalarea pe Ubuntu VPS, momentan tin 70 de site-uri pe el,

3 Likes

Ai instalat si noua versiune? Ma gandesc ca la versiuni noi - buguri noi

Da, am setat in fiecare noapte sa verifice pentru versiuni noi, teme, module, etc. Singura problema era la File Explorer in prima zi, s-a rezolvat cu update-ul ulterior al temei. Pana acum tema Authentic a avut deja 2 update-uri, mici buguri si imbunatatiri grafice, dar serverul in sine nu a fost afectat. Am 250 de zile uptime :smiley:

eu am pus ispconfig anul trecut, dar nu stiu daca face tot ce ai tu nevoie si sunt pe telefon, deci nu potverifica

1 Like

si eu folosesc webmin-ul de ani intregi. o fi urat da-si face treaba cum trebuie.

4 Likes

Eu am pe toate serverele virtualmin. La inceput pare ciudatel dar cand incepi sa-l intelegi nu o sa-ti mai placa altceva. Acum sunt iritat de fiecare data cand mai ma lovesc de un server cu cpanel :slight_smile:

1 Like

Eu țin 2 droplet-uri pe ServerPilot și sunt super mulțumit de serviciu.

Oferă SSL doar pentru paid plan, dar cu Let’s encrypt adaugi și https în portofoliu :grin:.
Am instalat în jur de 40 de apps: majoritatea Wordpress, alte frameworkuri PHP și am reușit să configurez și o aplicație NodeJS.

Eu rulez momentan pe un VDS de la OVH Ubuntu 16.04 cu VestaCP. Inainte am folosit Virtual Min cu Webmin pana a inceput sa imi dea ceva erori si l-am parasit. VestaCp e intuitiv, nu e complicat.

2 Likes

Offtopic: OVH was pwnd in mid-2015 https://haveibeenpwned.com/PwnedWebsites#OVH

O alternativă interesantă la serverpilot este https://runcloud.io
Altă alternativă tot în modelul SAAS este și forge.laravel.com, care este mult peste celelalte, dar nu este free, dacă asta contează în contextul tau.

Am testat recent noua versiune Ajenti 2 și arată și se mișcă foarte bine, dar este foarte limitat ca funcționalitate, este încă în development.

N-am înţeles niciodata nevoie de interfeţe grafice :slight_smile: Una că introduce un risc de securitate in plus, a doua - îmi stă în cale interfaţa aia. Orice as avea nevoie sa fac, o fac infinit mai rapid modificand direct fisierele de config prin ssh.

Incearca si https://www.froxlor.org/. It looks good and it’s actively developed.

2 Likes