Un curs acreditat imi ofera scutirea de impozit?

Salut,

Scutirea de impozit se ofera daca termin un curs de programare acreditat (la Scoala Informala de IT din Cluj) fara sa fi terminat o facultate?

Din cate stiu se acorda scutirea doar pentru situatiile in care 1) fie exista o diploma de licenta; 2) fie exista o facultate in curs. Insa tin minte ca la un moment dat se vehicula si notiunea de “program de studii superioare de scurta durata”, dar nu stiu exact la ce se refera.

1 Like

Mai nou am aflat de la un interviu că și diploma aia de licență trebuie sa fie in domeniul IT. Aparent pentru unele companii contează acest aspect.

@Robert_Tiganetea imi place darzenia ta. Tot cauti moduri de a șuti facultatea :laughing:

image

My dear Robert, there’s no escape

4 Likes

Scutirea de impozit azi nu e asa mare, este 10%.

Daca ai un salariu de 1000 de euro, inseamna ca ai avea cu 1200/euro pe an mai mult in buzunar. Nu mai bine lucrezi la ceva proiect pe langa munca decat sa te chinui cu orice curs acreditat ?

Nope.

Nope. Doar diploma.

Facultate. Terminata cu o diploma.

Not true. Orice diploma, incadrare pe COR din domeniul IT.

Better yet, fa-te PFA. Ai rezolvat problema si nici nu trebuie sa muncesti in plus.

Resistance is futile. You will be graduated.

2 Likes

Adevarat :+1:

Greșești, eu am fost angajat din anul 1 de facultate(Feb 2018 - Oct 2018) si aveam aceea scutire.

M-am documentat putin, ceea ce spui fiind contrar cu ceea ce stiam eu.

Intr-adevar, pentru anul 2018, s-a dat un ordin de ministru care sa completeze Codul Fiscal, art. 60, pct. 2, si care contine, printre altele:

[…]
c) dețin o diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de lungă durată sau de scurtă durată sau dețin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată sau dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate și prestează efectiv una dintre activitățile prevăzute în anexă;
[…]

Deci da, se pare ca ai dreptate, eu nu am tinut pasul cu legile.

1 Like