Upgrade laptop vechi

Salut,

Dețin un laptop ASUS X550L din anul 2014, care are un procesor i5 4200U. Laptopul a fost folosit destul de mult, zi de zi si cate 12 ore uneori in continuu. In timp clar nu mai merge ca in prima zi. Acum as vrea sa il transform intr-un laptop pentru programare. Daca i-as pune o memorie RAM de 16 GB si un SSD, plus l-as curata si i-as schimba pasta termoconductoare credeti ca si-ar face treaba in urmatorii 2 ani? Sau celelalte piese sunt prea uzate si nu s-ar simti mare diferenta?

De lucrat as avea nevoie sa lucrez in Android Studio (de asta vreau sa-i fac si acest upgrade) si e clar ca e nevoie de multa putere ca sa mearga macar decent.

1 Like

N-am folosit Android Studio în ultimii ani, dar un SSD și ceva mai multă memorie fac minuni pe un laptop vechi(uț) :slight_smile: Eu zic că se merită…

4 Likes

E un upgrade de minim 500 de lei daca pui cel mai ieftin ssd de 256, la 1500 de lei gasesti pe olx laptopuri cu 256 ssd, 8+ gb de ram si cel mai important cu i5 8250u (quad core), cauti exact asa: i5 8250u sau i5 8350u.

1 Like

Nu ma risc in a cumpara sh. Mai bine strang din dinti si cumpar unul nou.

1 Like

500 vs 1500 :slight_smile:

1 Like

Cu 16Gb ram și un ssd decent (e.g. un Samsung) cred că mai poți trage de el 1-2-3 ani.

Asigură-te că sistemul este compatibil cu acel RAM și disc și dă-i bătaie.

Procesorul e slabut, doar dual-core, poti sa ii pui 16gb RAM si un ssd dar tot o sa fie destul de incet. (in special pentru Android Studio) Nu e destul de rapid daca vrei sa faci si emulare.

1 Like

Eu cred ca daca schimbi pasta de pe procesor si pui o distributie Linux pe el va merge foarte bine.

4 Likes

LOL Geo. Pasta + Linux = Cheapest hardware upgrade :)))

4 Likes