Utilizare G-WAN pentru un proiect

Am o idee pentru un CDN privat (mai bine zis buffer) cu upload foarte mare pe Romania (practic un utilizator va plati pentru banda de 1Gb/s vizualizand video-uri/reclame sau cu alte metode, altfel nu va avea acces ca sa nu am deaface cu ddos-uri)

Problema e ca din experienta stiu ca nginx are nevoie de multa memorie si putere de procesare cand vine vorba de transferat o gramada de fisiere de marime mica/medie la 1 Gb/s. Respectiv orice schimbare as face la api-ul meu ar trebui sa imi recompilez nginx pe fiecare server. Ca sa scot profit din toata treaba un server trebuie sa imi satureze cu cat mai putine resurse banda de 10 Gb/s upload/server tinand cont de faptul ca fisierele in sine vor fi stocate in memorie + memoria necesara pentru serverul web (adica in functie de creditele utilizatorilor serverul de load balancing va aloca banda garantata fiecarui utilizator pe un server cdn)

Mi se pare foarte interesant G-WAN fiindca ceea ce fac nu tine deloc de ecommerce si fisierele nici macar nu vor fi ale mele, doar le voi redistribui exact cum sunt distribuite de serverele ‘publice’ cu viteza mica. Scripturile mele pot fi scrise in C si nu trebuie sa le recompilez pe fiecare server, respectiv pot sa imi fac content handlere pe diferite categorii de fisiere.

Intrebarea e daca cineva a incercat sa il foloseasca la ceva proiect sau a facut teste in vreun laborator/proiect cu el.
Am vazut ca alternativa http://monkey-project.com care pare o solutie la fel de buna si am stack-ul http://duda.io care pare foarte fainut. Altceva ce as putea folosi ar fi http://tengine.taobao.org , daca e destul de bun pentru Taobao si Alibaba e destul de bun pentru orice, sa nu mai zic nimic de faptul ca suporta DSO, deci nu trebuie recompilat ca si nginx pentru orice modul adaugat.

2 Likes