Visual Studio Code Remote

Visual Studio Code are o noua extensie oficiala care permite sa instalati code pe un alt sistem si sa aveti acces la el direct. (fara remote desktop) Exista trei extensii pentru remote vscode: unul pentru Windows Subsystem for Linux, unul pentru containere docker si unul pentru SSH.

e class="onebox allowlistedgeneric" data-onebox-src="https://code.visualstudio.com/blogs/2019/05/02/remote-development">
code.visualstudio.com

Extensia pentru containere (docker) permite sa aveti instanta de code direct in container

Daca ai un tooling complex pentru dezvoltare setezi un container si inclusiv IDE-ul va rula in el cu remote pentru debugging.

Extensia Remote WSL permite utilizarea Windows Subsystem for Linux-ului direct din VSCode pentru dezvoltare. (ceea ce mi se pare super tare)

The Remote - WSL extension extension lets you use the Windows Subsystem for Linux (WSL) as your full-time development environment right from VS Code. This new, optimized support lets you:

Use Windows to develop in a Linux based environment, using Linux specific toolchains and utilities.
Edit files located in WSL or the mounted Windows filesystem (e.g. /mnt/c).
Run and debug your Linux based applications on Windows, in VS Code.
Remote - WSL runs commands and extensions directly in WSL so you don’t have to worry about pathing issues, binary compatibility, or other cross-OS challenges. You’re able to use VS Code in WSL just as you would from Windows.

Extensia pentru SSH permite rularea vscode pe un server conectat prin ssh. Aceasta extensie poate fi extrem de utila daca codebase-ul e prea mare pentru a se lucra pe un laptop si deja e nevoie de o monstruozitate cu zeci de core-uri si peste 64Gb de RAM. (eventual asa puteti economisi baterie pe laptop) Mai e util si in loc de vim pentru a lucra pe servere.

Aveti nevoie de Visual Studio Code Insiders pentru a le putea incerca.

8 Likes