VR Tribe DevForum

Are cineva ochelari VR (Valve Index, Oculus, HTC Vive) de aici ?

Poate ne putem întâlni în ceva joc în viitor. Eu aștept să îmi ajungă Quest 2-ul.

2 Likes

Quest here. Ce jocuri multiplayer recomanzi?

Eleven tennis, Beat Saber multiplayer, Echo Arena, HyperDash, Pavlov Shack, Crisis VRigade, Hibow

Ma cam gandesc si eu la un Quest 2, pentru ca Condor 2 merge deja cu VR si MS Flight Simulator e pe vine…

Apropo, eu intentionez sa-l folosesc conectat la calculator, stiti ceva cabluri usb3 lungi care sa fie disponibile prin Romania?

Ceva in genul usb type C (parca asta e la Oculus) la usb 3.0 type A? Am un singur conector la PC usb 3.1 type C si e cam ocupat.

Eu inca nu mi-am cumparat cablu, am folosit un cablu de incarcare de la telefon pe USB 2 ca sa pun Virtual Desktop cu SideQuest. Se pot juca jocuri PCVR cu Virtual Desktop destul de bine cu un router pe 5Ghz dar la tracking nu e la fel de bun ca pe cablu, adica merge dar ti se face rau mai usor in special daca iti scade framerate-ul sau daca ai latency de la rendering. (Oculus Link are Asynchronous timewarp (spacewarp) nativ implementat si VD nu are aceeasi solutie, in plus sunt mici diferente la feedback-ul joystick-urilor) Sunt si unele jocuri precum Minecraft care nu merg cu Virtual Desktop.

Totusi Quest 2 nu stiu daca chiar ar fi cea mai buna optiune pentru MS Flight Simulator. Un motiv ar fi faptul ca lentila e clara doar in mijloc chiar daca rezolutia e buna si poate fi enervant (godrays pe margini). In rest e super fiindca doar il pui pe cap si in 2 secunde te-ai conectat ori cu VD, ori te joci ceva direct (la rezolutie mai mica desigur). Oculus Link functioneaza bine, are rezolutia ok si cu un cablu USB2, dar acum se poate ridica rezolutia la cea nativa (minus compresie) si suporta 90Hz daca ai cablu cu USB3.

O alta chestie foarte tare la Quest 2 pe langa faptul ca e o consola dedicata e rezolutia, dar doar daca setezi rezolutia maxima din SideQuest (3072). Se vede incredibil, dar tot vezi pixelii daca ii cauti. De rezolutia maxima nu te poti folosi la jocuri (ruleaza la 30 fps), dar te poti uita la filme sau poti rula Virtual Desktop la rezolutia nativa.
Cu headstrap-ul stock e distractie de 5 minute pana ti-l setezi sa fie comfortabil si sa vezi si bine.

Carmack a zis lucruri foarte interesante despre hardware-ul Quest 2: ecranul suporta refresh rate diferit pe fiecare ochi si teoretic se poate ridica pana la 120Hz chiar daca nu e certificat pentru asta.

1 Like

Cred ca o sa mai astept pana decid sa iau ochelari VR.

Se pare ca sunt probleme cu Condor 2:

HP Reverb G2 - Condor (condorsoaring.com)

Apropo, ochelarii aia de la HP suna bine: Latest Update on the HP Reverb G2 Virtual Reality Headset

Azi am participat la primul meu eveniment de networking in VR cu Altspace (vezi podcastul Reality Quest ep1).

Am intrat de curiozitate într-un eveniment și a fost cea mai bună experiență de networking pe care am avut-o până acum. Poți întâlni oameni cu un background aleator din orice colț al lumii și niciodată nu știi peste cine dai și ce pont îți dă.

Am făcut un selfie:

Dacă vreți să socializati va recomand Altspace și PokerStars. Merită. Socializarea in VR e ce trebuie, galerii de arta, mental health, fitness in grup, singing/standup comedy, sfaturi, brainstorming… E ceva ce nu poți avea zilele astea in viata reală. Jocurile dintr-o dată nu mai sunt nici pe jumătate la fel de interesante ca oamenii.

VR art show-ul din 20 feb o să fie un eveniment mare.

Ce căști îmi recomanzi pentru un PC cu Windows, care are o placă video GTX1660 TI cu memorie de 6GB, iar procesorul e un I9?

2 Likes

Ai avut headset VR ca sa participi, nu? Ai putut sta mai mult de 30min cu ei? Mi se pare ca e un trade ochi vs fun. Parca as pastra ochii.

1 Like

Da, nu recomand utilizarea unui telefon și lentile adaptoare. Chiar și cu un headset nu e o tehnologie perfecta, depinde mult de ochi si dacă ai ceva afecțiuni preexistente. Adică mai mult ca sigur le va exacerba. Trebuie să te obișnuiești gradual, adică stai max 20-30 min și ușor ușor o să poți sta mai mult, dar dacă era clar că îți strică ochii nimeni nu se mai risca să dezvolte headset-uri. O rezoluție și framerate cât mai mare ajută.

@George_Ilie eu am un Oculus Quest 2, am folosit și primul Oculus Rift pe PC. (cu camere externe)

Dacă ar fi să recomand ceva tot Quest/Quest 2 as recomanda, nu are cea mai bună rezoluție și nici cele mai bune lentile, strap-ul e minimalist, e un compromis, dar nu îți trebuie calculator pentru el. Se poate conecta cu Oculus Link sau Virtual Desktop dar foarte rar fac asta. Un GTX 1160 Ti e la limita, chiar și 1080 are probleme și framerate-ul contează. Faptul că doar îl pui pe cap in orice camera din casa fără fire contează foarte mult.

Dacă ai avea o placă video mai bună un HP Reverb G2 oferă cea mai bună imagine, dar îți trebuie o monstruozitate de desktop cu el.

Pentru jocuri Valve Index are cele mai bune controllere și cel mai bun tracking, iar pe locul 2 e Oculus. La Quest 2 bateria în controllere ține 3 luni, la orice altceva o săptămână.

Cateva oferte bune pe care le-am gasit intre 1600 si 2100 lei: (importat din SUA prin servicii de import e 1450 lei)
Daca sunteti din Bucuresti e pe olx un Quest 2 cu accesorii la un pret foarte bun
Quest 2 sigilat si nou
Quest 2 sigilat si nou x2

Ideal e bine sa luati unul produs dupa decembrie, la primele versiuni pot fi probleme cu calitatea la lentile.