Vremuri bune, vremuri grele!

Pandemia generata de Coronavirus a atacat tot, de la piețele bursiere tradiționale la pietele crypto, de la forța de muncă pana la industria mondiala. Desigur în cele din urmă ea va trece și va urma valul 2, criza economică.

Cum se va schimba lumea?

Consider ca viata, asa cum am cunoscut-o pana in februarie 2020, nu va mai fi la fel. Din punctul meu de vedere se va schimba tot, aici ma refer si la modul de gandire. Cum ne vom alege locul de munca, cum construim, cum facem afaceri si care va fi valoarea tranzacționată.

Cum probabil știți FED a tipărit barbaric în ultima perioadă. Între 18-25 martie au ajuns la faimosul record de 1 milion de dolari pe secundă! Nu sunt singurii care au activat tiparnitele și sunt sigură că nu se vor opri. Inflatia creata in urma acestor actiuni este una nemaintalnita si cum va fi rezolvata ramane de vazut.

Aici intervine și subiectul care vreau sa il dezbat cu voi: Bitcoin si ecosistemul crypto propus.

Ce stim?

Știm deja că Bitcoin este deflationar și știm că este singura criptomoneda descentralizată. Dupa carnagiul din 12 martie, este singurul activ care are o revenire spectaculoasa si nu pare sa se oprească. Puterea de minarete a scăzut și ea dar revenirea este foarte puternică. Am depășit 120 de EH/s și creste in continuare.

Halvingul este aproape, mai sunt 36 de zile, eveniment în care Bitcoin ne demonstrează starea deflationara pe care o are. In prezent 1800 de Bitcoin sunt introdusi zilnic in piata prin procesul de minare, dar din 12 mai se vor mina doar 900. In comparație cu decizia băncilor de a printa bani, Bitcoin demonstreaza ca se poate si fara inflatie.

Tehnologia Blockchain

Cu distanta sociala dezvoltatorii stau mai mult in casa si inrosesc tastatura. Tot mai multe proiecte se nasc, iar cele deja existente cresc în dezvoltare. A fost introdus și termenul de finante descentralizate, care după primul test a cam dat gres. Dar hey, suntem pe forumul dezvoltatorilor si știm deja că fără teste nu exista succes. Vitalik Buterin a spus “codul este legea”. A greșit cu DAO, s-a greșit și cu MakerDAO ce ce înseamnă că urmatorul DAO va fi mult mai aproape de succes.

Bitcoin Romania

Romania are probleme multe și probabil de aceea încerc sa ii găsesc o scuza pentru neparticiparea la ecosistem. Si aici ma refer la presa mainstream care in continuare evita sa vb despre asta, doar atunci când este pe fond negativ.

Pe internațional, interesul cat si adoptia au explodat. Google Trends se apropie de maximele inregistrare in 2017. In vecinătate Ungaria și Bulgaria se lauda cu trafic record și interes în crestere.

Nu este loc de predicții sau sfaturi financiare, dar ținând cont că lumea se schimbă, care este părerea voastră despre spațiul crypto, atât la termen scurt(1-2ani) cât si la termen lung (1 deceniu)?

1 Like

any crypto is a scam. prove me wrong.

1 Like

Sunt de acord cu tine aici, in afara de Bitcoin. Bitcoin nu este un SCAM, nu a fost si in prezent sunt sigura ca nu va fi.
Intrebarea mea nu este despre investitie este despre rolul acestui nou ecosistem in viitor?

Vad ca virusul l-a dus de tot in jos

Personal mi se pare destul de volatil. :slight_smile:

Pe la noi nu prea este bagata in seama, dar parca am vazut ceva de o taxa pe criptomonezi. Posibil sa gresesc.

PS: Am vazut un bancomat de criptomonezi parca :grin:

Nu mai mult decat alte active:)

https://bit.ly/2wm5kbb

Cat despre volatilitate am o teorie:

Satoshi Nakamoto nu a avut cum sa faca distributia la Bitcoin pentru ca lumea nu l-a crezut. Bitcoin este o moneda descentralizata fara entitate centrala sau stapan! WOW ce este asta ca nu a mai existat asa ceva si nu are cum sa functioneze!

Cei care au inteles au ramas, au spus si la altii. Bitcoin nu avea valoare atunci, deci si lipsa de interes era mare. Vorbesc de primul val de distributie 2009-20013.

In prima bula lumea a inceput sa tipe, unii de fericire altii de suparare. Bitcoin ajunge la peste 1000 $ si toate presa mainstream scrie despre criptomoneda. La fel unii ca moneda viitorului altii ca un SCAM. Se produce al doilea val de distributie.

Scaderea de la 1000$ la 150$ a deterioarat increderea si ne-am intors la primul val. La fel cei ce au inteles, de data asta mult mai multi, au ramas sa spuna si la altii.

A doua bula duce Bitcoin la 20000$ si lumea a inceput sa tipe si mai tare, presa mainstream sa scrie si mai mult si se produce al treilea val de distribuie.

Concluzie
Volatilitatea atrage atentie si odata cu ea si oameni care inteleg fenomenul. Este esentiala din punct de vedere a distributiei!

Castigatori si pierzatori au existat si vor exista mereu, hateri si sustinatori la fel. Este reteta unui ecosistem matur.

Sper ca face sens :slight_smile:

Da, este legea jocurilor de noroc putin schimbata:) https://bit.ly/3aQaBXH

Sunt multe ATM-uri Bitcoin in Romania. 3 companii plus ATM de plati de la care doar poti sa cumpari nu sa si vinzi

Pt mine a facut sens

Eu doar am bagat o cuatare rapida pe google la un grafic cu evolutia bitcoinului. De alte monezi nici nu m-am interesat :smiley:

Si nici nu am mers pe ideea ca-i scam. :slight_smile:

1 Like