What happens when you type google.com into your browser's address box and press enter ?

Atat de multe lucruri interesante si complexe :slight_smile:
Si toate se intampla in cateva secunde !

3 Likes

A omis un pas: “Windows update notification is displayed asking me to update now or later”.

2 Likes

Nu știu exact pentru ce poziție e asta întrebare de interviu. Detaliile trec cel puțin peste programare Windows, assembler (întreruperi), http că protocol și abia apoi ceva pe la web development.

Adică în facultate am făcut programare Windows și assembler, dar nu are rost sa o pun eu la ceva interviu.

De asemenea, răspunsul vorbește despre ecrane tactile, deci e destul de nouă întrebarea. Eu mă declar fericit că aș fi putut da un răspuns în liniile discutate în articol, dar, din nou, e overkill o persoană să știe toate astea. Și cu cât ar fi platit? Probabil vorbim de minim 750.000 dolari pe an… (Adică nu vorbim de persoane care au auzit că “calculatorul are întreruperi” ci chiar a asamblat in assembler)

Așteptam răspunsul tău !

1 Like

Mi s-a pus intrebarea asta la un inverviu. Nu era o slujba de 750K pe an :slight_smile: Dar a fost o experienta placuta.

Asta nu-i genul de intrebare cu raspuns corect oricum. E mai mult un inceput de discutie, si un fel de a vedea cam ce-l intereseaza pe candidat. Unii incep sa vorbeasca despre networking, altii despre programarea aplicatiei, iar altii despre schimbarea chimica din creier necesara pentru a misca mana pe tastaturi.

IDK, pentru mine, din postura de interviewee, o astfel de intrebare e un semnal pozitiv.

4 Likes

Wow !!
Just wow !

Si un coleg de al meu a primit o intrebare asemanatoare.
Si chiar eu, la ultimul interviu am primit o intrebare de genul “Ce se intampla cand…” :smiley:

Din pacate acum exista cheatsheets chiar si pentru intrebarile interesante de la interviuri, asa cum se si arata in linkul propus spre dezbatere.

Cum spunea si @horia141 e un conversation opening mai mult decat o intrebare care isi cauta raspunsul. Eu o puneam ca sa vad daca se discuta despre DNS sau nu, si sa vad ce stie/presupune interlocutorul ca se intampla pe partea de server. Este oarecum esential in debuggingul aplicatiilor distribuite sa intelegem daca problema e “pe traseu” sau la noi in cod. Iar acest gen de discutie pare sa fie tot mai rara, iar interviurile sa fie tot mai “șablonizate”.

1 Like

Eu la, sper că foarte curândele, interviuri voi întreba fix problemele pe care omul le va avea de rezolvat dacă vrea să lucreze cu noi.