What's New in Visual Studio 2019 ?

visual-studio-2019

(Adavidoaiei Dumitru-Cornel) #1

What’s New in Visual Studio 2019 ? This is: https://msdn.microsoft.com/en-us/magazine/mt848632

Mads Kristensen introduces us to the exciting improvements and new features aimed at optimizing developer productivity and team collaboration. Whether you’re using Visual Studio for the first time or have been using it for years, you’ll benefit from features that improve all aspects of the development lifecycle.

Pana acuma Intellisense facea special Visual Studio, mai exact un autocomplete smecher, acuma au bagat si ceva AI in IDE care iti invata preferintele.

Cateva din schimbarile pe UI, Visual Studio 2019:

https://blogs.msdn.microsoft.com/visualstudio/2018/11/12/a-preview-of-ux-and-ui-changes-in-visual-studio-2019/

M-am mai jucat si cu Visual Studio Code pentru Node.js pe ceva automation tests cu selenium si protractor aceste sunt tool-uri de automation testing facute special sa lucreze cu directive de angularjs si am sfarsit folosind WebStorm care are suport nativ pentru protractor adica iti arata testele trecute cu verde, plus cele bine cunoscute in WebStorm navigare cod, automplete, debugging drawback consuma resurse fiind facut in Java, Visual Studio Code nu mi-a lasat un user experience prea bun.


(cosmos) #2

offtopic
Bine ai revenit @adavidoaiei si Craciun fericit !


(Ionuț Staicu) #3

Deci toolbar ăla cu dublul de icons este viziunea Microsoft pentru simplified version ? :confused:


(Adavidoaiei Dumitru-Cornel) #4

Ce sa fac si eu fac reclama la Visual Studio 2019, nu am avut ocazia sa il folosesc foarte mult, pare mai fancy noua versiune, @iamntz ai si tu dreptate, dar poate fi utila bara aia, am avut colegi care nu invatau shortcut-uri la comenzi IDE din keyboard se duceau in meniu si dadeau click, poate fi util aceste shortcut-uri in bara pentru acestia, anyway keyboard shortcuts rules, navigarea in Visual Studio din keyboard imi lipseste in Visual Studio Code, WebStorm, e posibil sa existe ceva similar, cel putin in WebStorm mai mult ca sigur dar cu alte keyboard shortcuts, mai are ceva interesant pentru pair programming Visual Studio Live Share https://visualstudio.microsoft.com/services/live-share/ .


(István F.) #5

VSCode n-are multe deaface cu VIsual Studio.

AngularJS nu are support pentru VSCode mai deloc, deci nu-i de mirare ca nu ti-a functionat cu protractor. Am lucrat jumatate de an cu VSCode si AngularJS, functioneaza dar nu ca si IDE. Cu Angular e mult mai bun.

Problema cu Visual Studio-ul de azi e ca se simte ca Microsoft vrea sa scape de el si investeste in VSCode.


(Adavidoaiei Dumitru-Cornel) #6

Nu cred ca MS vrea sa scape de Visual Studio, Visual Studio Code se adreseaza altui segment de piata fata de Visual Studio, in Visual Studio Code nu poti sa faci inca aplicati desktop WinForms, WPF, UWP, desi acestea au fost facute open source(frameworks desktop application) si cross platform de la .NET Core 3, Visual Studio Code e un editor light in general pentru limbaje de scripting, e fain pentru proiecte micute, dar cine s-a obisnuit cu Visual Studio e mai greu sa treaca la Visual Studio Code, pentru cei care lucrau in Sublime e ok migrarea la Visual Studio Code.


(István F.) #7

Intocmai ca VSCode e un IDE, din cate am observat se incearca trecerea Windows-ului pe react native sau ceva similar cu react native. WinForms, WPF, UWP sunt deprecated din punct de vedere al dezvoltarii desktop in 2019. 90% din aplicatiile noi sunt scrise cu JS/TS in Electron/CEF (pentru UI).

VSCode are suport mai bun pentru .NET Core ca si Visual Studio.


(cosmos) #8

Pe ce te bazezi cand zici asta ?

Sunt de acord ca Windows forms este vechi si wpf iti ia ceva sa faci o interfata decenta.

Microsoft lanseaza un Visual Studio o data la 2 ani. Intre lansari ai o gramada de patch-uri. Daca VSCode nu ar avea suport pt extensii ar fi un notepad++ mai fancy :slight_smile:

Cu vs code mi-a luat destul de putin timp sa fac o functie lambda pt auzure. Pt Visula Stuido trebuia sa mai descarc ceva ce avea > 3 GB :slight_smile:
A primit incluziv extensie de java si abia astept sa o incerc :grin:


(Adrian) #9

90% dintre statistici sunt scoase din burta. Homer Simpson.