Why its best to get out of freelancer.com (NOW!)

Dincolo de postarea inițială, comentariile sunt cel puțin la fel de interesante și te fac să te gândești un pic dacă este o idee bună să-ți bazezi toată afacerea pe astfel de platforme.

One day they sent me an email to notify they were terminating my account, out of the blue. I wrote back trying to figure out why this happened, mentioning my review score, and got 2 canned responses back: the first one said that they take more than the score into consideration and the decision was final. I asked for a specific reason for my termination and all I got was that the decision was final and further messages would be ignored.

https://www.reddit.com/r/freelance/comments/2mhmje/why_its_best_to_get_out_of_freelancercom_now/

Ca un fel de continuare: http://community.odesk.com/t5/Announcements/Freelancers-and-clients-in-Crimea/td-p/59366

Pe scurt, cei din Crimeea au cam rămas pe afară. Sunt curios ce se întâmplă cu portofoliile strânse de prestatori…

1 Like

Ciudat totusi, cei din Crimeea pe afara dar cei din Rusia inca inauntru, nu ? Adica si batuti si cu banii luati.

1 Like

Nu contează (cel puțin nu in acest caz) contextul politic, ci doar faptul că o decizie a platformei pe care îți desfășori activitatea, aduni lucrări în portofoliu și lași un procent nu chiar mic (în cazul odesk înseamnă vreo 12%, în cazul rentacoder - când exista - era vreo 15% șamd) îți poate ruina afacerea.

Mie imi este foarte mila de prestatori. Clientii ca clientii, ei se pot muta pe alt site oricand. Dar ce fac cei care aveau un portofoliu intreg acolo?
Pe langa ca-mi iau pumni in ochi de la rusia imi mai pierd si sursa de venit…

2 Likes

Păi eu de cine crezi că ziceam? :smiley:


Discuția a ajuns și pe HN: https://news.ycombinator.com/item?id=8783188

Blocarea celor din Crimeea nu a fost decizia platformei oDesk ci a guvernului SUA. Totusi prin stergerea conturilor se pierde si portofoliul, cred ca ar trebui doar blocate conturile si activate in momentul ridicarii sanctiunilor.

Ca o completare: Visa şi MasterCard şi-au suspendat serviciile în Crimeea, ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei | Digi24

1 Like

Am trecut fix prin aceeasi probelma, am avut un cont pe elance 5 stars only, la care am muncit cateva luni si dintr-o data nu am mai putut sa ma loghez, le-am dat mail si m-au informat că, contul meu a fost suspendat din motive de nerespectare a regulamentului.
Am ramas :expressionless:, chiar am sunat de pe telefon la supportul lor din us, insa nimeni nu putea sa imi zica un motiv pentru care mi-au inchis contul, norocul a fost ca tocmai facusem withdraw la tot ce aveam pe cont.
O mare mizerie de site si arhiplin de indieni.
Eu am trecut pe pph, au taxe ceva mai mari dar e mai civilizat.

1 Like

Ce este pph, poti da un link ? Thanks.

Aș zice că e vorba de http://www.peopleperhour.com/

2 Likes