WordPress - cum se trece corect la HTTPS?

Salut. Am un blog (http://florinandrei.ro) și am instalat un certificat SSL. Initial era pentru subdomeniu si domeniu, dar hosting-ul nu suporta certificat pe 2 domenii, asa ca a ramas setat pe primary doar domeniul.

Insa http-ul nu redirectioneaza utilizatorul catre https. Adica atunci cand intri din browser, te trimite pe http, nu https. Nu e mai bine sa incarce https-ul? Si daca da, cum se face asta elegant? Stiu ca se poate cu redirectionare 301, dar nu e o setare nativa la hosting mai buna?

Mersi.

Din .htaccess ti-as recomanda.

1 Like

Eu folosesc asta in .htaccess:

RewriteCond %{SERVER_PORT} ^80$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [L,R]
2 Likes

Mersi. Dar daca stie cineva o solutie mai buna ar fi super. Si inca ceva:
-dupa modificarea in .htaccess, vor aparea rezultatele cu https in google? sau trebuie sa modific in contul google?
-cum fac sa apara https cu verde (unele plugin-uri incarca fisiere cu http)? mai sunt si niste imagini cu http, dar am vazut ca nu afecteaza. daca dezactivez google fonts si plugin-ul fancybox, am vazut ca tema tot incarca google fonts (imagine atasata). pot modifica acele plugin-uri sa incarce https?

@florinandrei: pentru a scăpa de problemele de protocol, poți elmina acea particulă din url (din http://foo.com/bar.js poți lăsa doar //foo.com/bar.js)

1 Like

Cu bani :smiley:. Pentru green bar iti trebuie un certificat EV (Extended Validation). $145 pe an cel mai ieftin.

1 Like

intrebare: de ce ti-ai trece un blog pe https?

Pardon, acum am observat ca tu ai zis “sa apara https cu verde”, nu green bar. Deci banuiesc ca te referi la cum apare in Chrome scris https. E din cauza resurselor pe care le incarci de pe http, o data rezolvata problema alora o sa apara cu verde.

1 Like

Daca ai un ditamai blog-ul si ii faci 301 la tot, este ok dpdv SEO?

vezi ca tre sa schimbi profilele in GWT, GA… ca practic acuma ai sait diferit.

Ca tot veni vorba, tocmai citeam articolul asta.

2 Likes

De ce treceti la https? Pentru ca google a zis ca o sa ia in considerare acest aspect in clasare? Aveti macar ceva oficial de la ei? Redirect 301 la tot site-ul este un killer pentru SEO … cel putin temporar … oO

2 Likes

Parca n-as face 301 redirect la tot site-ul. Sa dezinstalez certificatul?

@tachyean: chiar a zis: http://googlewebmastercentral.blogspot.ro/2014/08/https-as-ranking-signal.html

1 Like

Eu unu, de vreo 2-3 saptamani am instalat si eu certificate SSL pe cam toate site-urile mele, tin sa precizez ca in general folosesc Wordpress, si n-am avut nici ce-a mai mica problema pe nici unul din site-uri.

In the coming weeks, we’ll publish detailed best practices (it’s in our help center now) to make TLS adoption easier, and to avoid common mistakes.

Probabil ca la data postului meu nu existau? :relieved: … este destul de “calda” ideea oricum.