Would you like fries with that? The Hamburger Icon

The 3-line “hamburger” icon is an excellent example of an icon that is striving to become universally known. While the majority of interfaces use this icon to represent the main navigation menu, some use the same (or a very similar icon) to stand for a list.

http://www.nngroup.com/articles/icon-usability/ & http://www.nngroup.com/articles/killing-global-navigation-one-trend-avoid/

Câteva luni mai târziu:

In our experiment, changing the icon to the word “menu” had no significant impact on the behaviour of our users. With our very large user base, we are able to state with a very high confidence that, specifically for Booking.com users, the hamburger icon performs just as well as the more descriptive version.

http://blog.booking.com/hamburger-menu.html

1 Like

Iconitele au fost intodeauna o problema. Ele se limiteaza la o cultura sau la o generatie. Cum ar fi sa pui iconita de discheta pentru un buton de save? :smile:

Chiar așa, cine a mai pomenit? :smiley:

Discheta este un caz aparte, la fel ca și în cazul icon-ului de power-on: nimeni nu știe exact proveniența, dar este folosit de toată lumea :smile:

Power on symbol e standard pe bune: http://en.wikipedia.org/wiki/Power_symbol

Știu, dar spre deosebire de dischetă, nu are nici un sens, nu are o istorie prea bine definită. Este… abstract, ca să zic așa.

Discheta, pe de altă parte, este ceva foarte concret. Cu zece ani în urmă ce făceai cu dischetele? Salvai fișiere pe ele. Mie mi se pare mult mai ușor de digerat metafora dischetei comparativ cu metafora butonului de power-on (presupun că cercul reprezintă un circuit iar linia este un buton ce întrerupe acest circuit).

La fel, hamburger-ul mi se pare orice numai hamburger nu! În schimb, mă duce cu gândul la o listă; cam ce este fiecare meniu, de altfel, indiferent de limbă sau de scop (că-i meniu de navigație, că-i meniu de restaurant, tot o listă este)

circuit deschis? poate asta simbolizeaza iconita.

un simplu _/ _ n-ar fi fost prea frumos

ps: care-i logica la play, pause si stop?

1 Like