WP Engine is not WordPress

Tot timpul WPE mi s-a părut un serviciu overpriced, restrictiv și opac.

Ca să fie treaba bună, de vreo doi ani au început o campanie foarte agresivă de „folosiți resursele, trebuie să faceți upgrade la pachetul ăsta de hosting care costă de 3-5× mai mult” (cireașa de pe tort a fost primită de un client căruia i s-a propus să treacă de la un plan de 100€/lună la unul de ~800€/lună).

Prin urmare, cam toată lumea care folosea WPE (clienți dar și programatorii pe care îi cunosc) a început, ușor-ușor, să migreze pe tărâmuri mai bune. Și mai ieftine. Și mai transparente.

De ex: pentru că voia ceva managed, clientul de mai sus a migrat la Hosterion. Nu doar că-l costă mai puțin (gen 80/lună, dacă-mi aduc aminte bine), dar are și o tonă de resurse.

Prin urmare, articolul ăsta nu cred că este exagerat; una dintre problemele avute de mai mulți clienți a fost fix cea de care se menționează în articol: lipseau reviziile.

În fine, păreri WPE? :smiley:

3 Likes

The plot thickens :popcorn::popcorn::popcorn:

https://automattic.com/2024/wp-engine-cease-and-desist.pdf (mirror)

1 Like

:popcorn: n-auzisem de wpengine astia pana acum. bine, nici nu sunt in target.

Interesant. Poate face cineva vreun tool de migrare (sau recomandare) de la wpengine pe baza de afiliere.

Uite o idee pentru cel cu planul de 1m$. :sweat_smile:

Io as face de m-as pricepe.

Initial i-am dat dreptate lui Matt, numele de “WP Engine” poate produce confuzie in randul utilizatorilor. Mi-a placut tot timpul atitudinea lui pro open-source si mai ales cum a luptat pentru ea. Dar dupa ce am citit si acuzatiile facute de WP Engine deja mi se pare ca povestea a luat o cu totul alta intorsatura. Acum WP Engine e de fapt victima, nu agresorul, daca e adevarat ce sustine.

1 Like

Repo-ul wordpress.org restrictioneaza WP Engine :

Si, una din firmele de hosting WP managed, ruleaza campania asta acum : Break Free From WP Engine

Fun fact, pressable are affiliate campaign, care ofera pana la 300$ / lead ( WP Engine avea 200$ la un punct demult )

1 Like

Il doare in cot de faptul ca WPE livreaza un WP ciuntit. Daca ar fi cotizat substantial, nu ar fi zis nimic.
N-a mers santajul, WPE a ripostat (ceea ce mi se pare normal), iar acum se poarta de parca are un mental breakdown.

PS: n-am nicio treaba cu WPE.

HOT! Interviu cu Matt despre situatie.
TLDR:

• Nu e ceva nou aparut din senin. Avea probleme cu ei inca de cand WPE a fost achizitionat de Silver Lake (private equity firm).
  • Il deranjeaza ca WPE aveau un plan de hosting “Core Wordpress”, wordpress fiind protejat prin trademark. NewFold.com (bluehost, hostgator, etc) plateste licenta comerciala pentru trademarkul WordPress si pot folosii numele oricand oricum. WPE putea sa faca la fel.
  • WPE beneficiaza mult pe urma brandului WP si a codului opensource dar nu contribuie decat cu 40 ore pe saptamana ca munca pentru WP. Alte firme de hosting mult mai mici decat WPE contribuie mai mult decat ei (fie in ore dev fie direct financiar).
  • WPE sunt liberi sa isi gazduiasca propriile lor servere de update si de plugin directory. Automattic doar decide sa nu le mai ofere lor serviciile astea pe gratis.
  • WPE pe platforma lor au modificat pluginul “WooCommerce Stripe Payment Gateway” respectiv “attribution code”, provocand daune monetare reale (minutul 8:08). Nu stiu ce inseamna asta, un fel de sistem de afiliere ?
1 Like

nush de cand sunt interesati primeogen si theo de ce se intampla in wp

Povestea continuă.

2 Likes

E la moda pe twitter - de-aia :sweat_smile:

…și pleacă oamenii de la automattic. dar în condiții bune. 6 salarii compensatorii sau 30.000$, care sumă e mai mare.

https://x.com/wp_acf/status/1845169499064107049

Plugin-ul Advanced Custom Fields (varianta free) dezvoltat de WPEngine a fost “preluat” de echipa Wordpress si redenumit in Secure Custom Fields. :exploding_head:

1 Like

Mi se pare că Matt are un episod BP. Vedem în câteva zile - o săptămână dacă se liniștește sau nu …

Mai multe linkuri relevante despre problema:

1 Like

Azi dimineata pe pagina de login pe wordpress.org

Este bifa aia acolo de cel puțin o săptămână. Sau tu spui că sunt implicit bifate?

Bifa aia poate avea implicații legale și este intenționat neclară. Ce înseamnă afilierea aia?

Că folosești un produs wpe? Că ești client wpe? Că ai clienți care folosesc produse wpe sau sunt clienți wpe? Dacă sunt toate astea, cred că afectează cel puțin jumătate din utilizatorii wp…

Da, e posibil, eu abia azi dimineata am vazut-o.