Xeon sau i7 pentru editare video?

Un vanzator de calculatoare mi-a recomandat un Xeon pentru editare video, dar na, e vanzator, asa ca vreau sa va intreb pe voi daca ar fi un Xeon mai bun decat un i7. Stiu ca e vag, dar presupunand aceeasi generatie de procesoare, pe ce credeti ca s-ar edita mai bine in Blender si Source FilmMaker ?

Mai pune si un gpu pe acolo.

Mai cam toate programele stiu sa foloseasca accelerare hardware gpu acum.

Am mai vazut builduri de PC-uri pt editare video, dar niciunul nu avea Xeon ca si procesor.

Eventual poti sa te uiti si la AMD. De prin 2016 scot niste procesoare grozave :slight_smile:

Pentru echivalare sa presupunem aceeasi placa video, nVidia Quadro 4000.

Se pare ca i7-9700k e prezent cam in toate topurile. Nu vad Xeon pe-acolo.
Nenea de mai jos zice ca Ryzen 9 5900X ar fi chiar si mai bun. Vad ca-i 2600 lei pe emag, i7-9700k e 1700.

i9/Ryzen 5, cu Xeon ai memorie ECC si core-urile sunt mai slabe dar ai mai multe.

Procesoarele de tip server sunt facute sa tina un load constant mult timp. La astea de desktop daca il tii in 100% se incinge si se scade frecventa pentru a le proteja termic.
Mai e un asptect de care zicea Dan de la zonaIT: programele de editare nu prea stiu sa foloseasca toate coreurile si un procesor cu mai putine coreuri si frecventa mai mare sunt mai ok decat multe coreuri si frecventa scazuta. ( E un video recent in care compara un Amd Threadripper cu unu Amd 5950, lucra d dupa ambele)

Niciunul. În prezent, și de vreo trei ani încoace, Threadripper-urile sunt cele mai bune alegeri când vine vorba de randare video pentru Blender, atât ca eficiență, cât și ca buget, iar Ryzen ca o a doua opțiune, dacă prețul pentru TR e prea mare. Cât despre Source Filmmaker chiar nu contează, la cât de vechi e motorul ăla nu face nicio diferență.

1 Like