A mai dat cineva de eroarea urmatoare?
Delivery to the following recipient failed permanently
*********@yahoo.com
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain yahoo.com by mta6.am0.yahoodns.net. [98.138.112.34].
Cel mai probabil de pe acel domeniu .ro s-a facut spam puternic sau inca se face, posibil sa fi fost chiar vreun worm pe acolo, tinand cont ca nici in body nu este acceptat.
Deci ar trebui verificat si curatat acel domeniu si in mod normal yahoo ridica banarea dupa cateva zile. Pentru a castiga timp, daca se gaseste problema, se poate trimite email la yahoo anuntand ca s-a rezolvat.
Ar putea fi si o inregistrare spf eronata sau chiar lipsa inregistrarilor spf care sa desemneze domeniul si calculatoarele autorizate sa trimita mesaje. In general se poate folosi un domeniu si adresele de email asociate si fara sa se faca setarile de spf, in conditii ideale. Serverul de destinatie acorda un punctaj de posibil spam si daca lipsa inregistrarilor spf se cumuleaza cu alti factori ex. virusi/mallware ajungi sa nu mai poti trimite nimic
Imi puteti da, va rog, mai multe detalii? E prima data cand ma lovesc de situatia asta si nu stiu cum s-o apuc.
Ce sa verific mai exact si cum? Cum as putea gasi un worm. As aprecia un link sau niste keywords dupa care pot face niste cautari.
Cred ca poti sa mergi pe incercari: e.g. verifici inregistrarile spf ale domeniului, faci teste de scor pt. spam, verifici liste negre, trimiti mesaje de pe adresele respective si in alte parti sa vezi daca se receptioneaza etc. Poate dura o saptamana.
Sau cel mai bine, cum asi face eu: yahoo se lauda ca au suport gratuit si rapid: ia legatura cu ei si daca escaladezi problema sigur vei ajunge la un raspuns clar privind motivul includerii pe lista de expeditori neagreati precum si eventualele posibilitati de a scoate domeniul respectiv din lista.
Din punct de vedere tehnic totul pare sa fie in regula. Probabil e vorba de un caz particular pe Yahoo. Am deschis un ticket la ei si astept un raspuns.
Problema s-a rezolvat prin intermediul companiei White Image. Ei cunosc situatia si o pot rezolva usor si rapid.
Din pacate, nu am detalii, nu i-am contactat eu. Probabil site-ul lor e http://www.whiteimage.net/.
Nu am primit un raspuns pe ticket-ul deschis la Yahoo.
Sper sa fie de folos celor care intalnesc problema!