Youtube could be ruining your software engineering career

E un film bunicel care zice ce am tot zis și eu (și alții) valului de discuții pe tema „cum învăț X”: pici rapid în tutorial hell, ai impresia că ești competent și altele.

Dacă ai impresia că te uiți la prea multe tutoriale și nu construiești nimic original… ei bine, s-ar putea ca filmul ăsta să fie fix pentru tine.

6 Likes

Teoria e zero fără să practici ce ai învățat.

La mine văd asta cu fotografia și editatul video. Mă uit la tutoriale, însă când mă apuc să fac ceva îmi dau seama cât sunt de prost și cât de mult trebuie să exersez.

La fel e și cu programarea. M-am uitat la video despre ML, dar asta nu înseamnă nimic. Habar n-am să lucrez în ML momentan. Am doar idee cum funcționează, însă nu știu să fac ceva de la zero.

Tot legat de programare, calitatea video-urilor care te învață programare pe Youtube e foarte slabă de cele mai multe ori. Am căuta să învăț chestii de Maven/Java/React și cred că 1 din 10 clipuri părea făcut de un tip care chiar știe. Restul amatori care păreau că abia au învățat ce povestesc (fix cum zice și tipul din video).

Creatorii au ca tzel principal views. Prin urmare o sa creeze content care atrage views. Nu content care sa fie neparat complet sau relevant.

Comparand programarea cu gradinaritul, creatorii vor crea sa zicem content despre omoratul daunatorilor. Prinde bine.
Daca te uiti la ei zici ca esti expert in gradinarit - pentru ca asta-i tot contentul pe care il vezi (what you see is all there is). :smiley:

Acelasi lucru nu poate fi spus neaparat despre carti tehnice. Ele au ca scop vanzarea dar si incearca sa acopere cat mai mult teren.

Idem ptr. sfaturi de cariera, sanatate, etc.

PICK A DAMN BOOK (or a video course) :rofl:

1 Like

Iar teoria pe care o inveti din ‘tutorial’ tinde la zero fata de teoria pe bune.