Zile de voluntariat, ce sa fac cu ele?


(Adrian) #1

Salut,
La mine la corporatie avem 3 zile pe an in care putem face voluntariat, daca le justific cu o hartie de la o fundatie. Ma tot gandesc ce as putea sa fac cu ele ca sa le folosesc la maxim (in mod ideal ceva legat de ce stiu eu sa fac adica programare, ca asa ar fi cel mai eficient).
Vreo sugestie?


(cosmos) #2

Cred ca poti sa cauti o asociatie si sa ii ajuti cu ceva dev related. Un site sau refacerea daca au, o aplicatie de mobil.

Stiu ca proiectul Code 4 Romania se bazeaza pe voluntari. In josul paginii au si contul de Github unde au proiectele.

De asemenea, vezi si aici


Sper sa te ajute.


:clap: pt faptul ca aveti acesta posibilitate !


(Adrian) #3

ok merci, o sa incerc la ei.


(István F.) #4

Ti-le stringi 2-3 ani si dupa te duci la voluntariat. (sau iti iei si concediu pe langa cele 3 zile)

In 3 zile nu apuci nici sa cunosti o problema, nu sa faci ceva. Am fost voluntar in destul de multe locuri, timpul minim investit a fost de 7 zile, timpul maxim de 2-3 luni si mai era loc de imbunatatiri.

Totusi daca nu vrei ceva tehnic Let’s Do it Romania cu colegii e o oportunitate pentru un team-building excelent. (intra intr-o singura zi) Am fost in locuri superbe in care din pacate era mult mai mult gunoi decat trebuia sa fie.

Deasemenea puteti imparti cadouri la copii (tot o zi-doua) sau familii care au nevoie de cate ceva pe ici-colo (si merita). Puteti sa organizati tabere de vara/iarna tematice sau sportive la vreo asociatie.

O chestie mai ‘smechera’ ar fi sa te duci la un festival ca si voluntar, intrii gratuit, ai cazare gratuita, in unele cazuri si transport, ajuti pe acolo si te-ai scos practic cu 3 zile de concediu in loc de voluntariat (ca te si distrezi).

Grija sa nu te bagi la ceva munca intr-o asociatie ‘for-profit’, ca sunt multe la noi. Voluntariatul inseamna tot munca si trebuie sa ti se asigure tot ce se asigura unui muncitor in mod normal, doar ca fara salariu + anumite beneficii. Nu te duci sa pui totul de la tine. (nu zice nimeni ca nu poti, doar ca majoritatea asociatiilor cu putin talent isi gasesc sponsori care au mult mai multi bani ca si noi)


(Adrian) #5

Mda, sa vad daca se pot reporta de pe un al pe altul. Aia cu festivalu e cam trisat :slight_smile:


(Dep) #6

In Bucuresti mai sunt centre care au programe de after-school pentru copii din familii defavorizate. Du-te si invata-i ceva pe gratis.


(Horia Coman) #7

Voluntariatul pe la festivale e legit in general, doar că nu cred că în situația de mai sus. Gen, ar fi maxim in litera legii, nu în beneficiul ei.

Dar @isti37 are dreptate. Daca sunt doar trei zile, atunci ceva gen munca manuala e cel mai bine.


#8

Din sfera non-tehnica daca doresti sa faci voluntariat, in satul natal cunosc o multime de batrani care ar primi cu drag un zilier-voluntar. Mai o coasa, de dus animalele la pascut, de intors fanul prin hambar, de dat de mancare la porci si pasari sau maturat prin curte. E tot un fel de “Let’s do it Romania” numai ca la un nivel mai mic. Se ofera mancare si cazare plus linistea si aerul ala curat de la tara - de nepretuit.


(Alex) #9

@crystal

Daca vrei, ne vedem aici - https://www.obdo.ro/ - si putem discuta despre nevoi cu programarea. :slight_smile:

Exista si adeverinte.

De fapt, invitatia este valabila pentru toata lumea si pentru programare si pentru alte tipuri de activitati.

Fundatia are nevoie de timpul nostru.


(Adrian) #10

Salut. Din pacate sapt viitoare eu o sa plec din tara si ma intorc dupa 2.01. Dar dupa ce revin in activitate o sa vorbim. Merci pentru sugestie.


(Cosmin) #11

Arunca un ochi pe Ajuta un ONG si poate gasesti acolo ceva interesant.


(Daniel Ulise Draghici) #12

Salut Adrian,
Dacă doresti sa-ți folosesti zilele tale de voluntariat, a-și bucuros să le folosesti la noi. Avem mai multe proiecte îți poți alege. Multumesc pentru oferta pe Devforum.
O zi placută,
Daniel Ulise Draghici
0743884883
danieldraghiciulise@gmail.com