Probleme microfon navigatie auto android 13

Salut. Am pus pe masina mea o navigatie 2DIN - cu Android13.
Apelurile telefonice se aud bine in difuzoarele masinii, insa cei cu care vorbesc reclama un sunet slab calitativ, uneori cu zgomot si alteori “robotizat”.
Se pare ca problema este la microfon.
Aveti idee de niste setari prin care sa imbunatesc aceasta sitiatie ?
Poate un microfon extern?
Multumesc mult.

Normal ca la orice navigatie/hands-free ai si un microfon care se trage sus la parasolar sau oglinda.

Am multi amici cu navigatii pe masinile lor si nu stiu pe vreunu care sa aibe microfon extern

Unele masini vin cu handsfree integrat din 2008 incoace, daca inlocuiesti casetofonul cu ceva mai nou cu Android 100% va folosi microfonul deja pus.

In rest nu ai cum sa te auzi bine cu ceva integrat in bord, masinile noi chiar au mai multe microfoane.

Probabil ca ai si ceva setari la navigatie, dar trebuie sa cauti pe internet dupa modelul tau si sa vezi daca cineva n-a mai intalnit aceeasi problema.

Dacă a fost montantă de o firmă, mergi la ei să te ajute, chiar dacă nu e pe garanție, sigur au mai mult experiență în a diagnostica asta.

Nu sunt expert în instalații de genul, dar am făcut un pic de research pentru cineva, și din ce știu eu, sunt multe posibilități de a instala așa ceva. Poate are microfon extern, poate folosește microfoanele mașini, poate are noise canceling pe microfon etc. Așa că problemele pot fi diverse: poate nu are cablurile bine conectate, poate microfoanele mașini sunt defecte, poate e nu e compatibilă cu microfoanele mașini, etc… E greu să facem debugging remote pe probleme hardware :smile:

In rest nu ai cum sa te auzi bine cu ceva integrat in bord, masinile noi chiar au mai multe microfoane.

True. Câteodată chiar pentru locurile din spate.

Toate mașinile care au așa ceva din fabrică au microfon extern tras până în plafon sau pe partea șoferului sus la stâlpul A.

Multe din navigațiile cu android aftermarket au un microfon extrem de nasol integrat în navigație, și are o mică găurică prin care ascultă, pentru că toată partea frontală e ocupată de ecran.

Cele mai scumpe vin și ele cu microfon extern, dacă dai suport în spate pentru așa ceva, ia unul compatibil (succes să găsești) și mergi la montatori să îl tragă frumos prin spate.