Solutii cat mai simple pentru website firma

Salut,

Am si eu nevoie, va rog, de recomandarea voastra in a alege un provider de inregistrare domeniu, hosting si template pentru a pune in picioare un site pentru serviciile pe care le ofer ca si consultant.

Asadar, cam cu cine imi recomandati sa lucrez? Stiu, sunt multi dar nici nu am idee cum sa ii triez. (desigur, in afara de pret)

1 Like

Hosterion . 1300 de reviuri si are 5*.
Nu cred ca mai sunt multe de spus :slight_smile:

2 Likes

in functie de scopul prezentei online… eu as considera serios sa aleg un profesionist care sa construiasca siteul.
o sa stie exact si despre domeniu si despre hosting, n-o sa ignore nici logo, etc.

e la fel cu diferenta intre a ma apuca eu sa pun la punct securitatea retelei / aplciatiilor firmei si a apela la un profesionist.
am idee si o pot face decent, dar n-o sa performeze si atunci cand va conta ma va costa de fapt mai mult in reparatii decat daca as fi prevenit.

4 Likes

Sa înțeleg că vrei sa îl construiești singur? Poate ar fi mai bine sa ne spui ce vrei sa obții prin acest site. Spun asta pt că răspunsul meu, cel puțin, depinde de răspunsul tău.

Și ca sa fiu mai clar, daca vrei doar un site simplu in care sa te prezinți pe scurt, că sa ai ce pune pe cartea de vizita, atunci e ok da îl faci tu. Va fi o buna ocazie sa înveți ceva nou.

Daca însă dorești să atragi clienți noi și nu au experiență anterioară în acest domeniu, sfatul meu e sa apelezi la un profesionist.

Pt prima varianta, îți recomand așa, ca punct de plecare, wordpress.com, ca sa nu te zăpăcesc cu prea multe opțiuni. Posibil sa fie și servicii românești, dar personal nu cunosc nici unul.

Pt varianta a 2-a îți pot recomanda 3 firme cu care eu am mai colaborat in trecut și care sunt bunicei (nu extraordinari). Pt asta sa te aștepți la ceva începând de la 800euro.

1 Like

webwave.ro vor fi cei alesi de mine pentru a dezvolta ceva redus. testez de cateva zile si imi place

Godaddy sunt cei mai seriosi in domeniu, ar mai fi namecheap.com si bluehost.com.

Cat despre template, ti-as sugera sa eviti wordpress sau alt CMS.

In functie de ceea ce ai nevoie, ai putea folosi un static site generator cum ar fi Hugo sau Next.js si il ridici pe Netlify gratis (ceea ce ii ofera site-ului performanta maxima la viteza de incarcare, poti adauga continut in markdown, etc.).

Sau daca vrei un site dinamic, atunci recomand Laravel cu baza de date MySQL. Si il poti urca pe AWS S3 de exemplu (primul an ai free tier), sau droplet/App Platform pe Digital Ocean.

1 Like

Nici la dușmani nu de doresc să se alăture Godaddy și Bluehost. Avoid with all costs!

Dacă vrei domeniu .ro recomand Gazduire.ro sau Spațiul.
Dacă vrei domeniu .com recomand Spaceship (folosește codul COM67 pentru a cumpăra domeniul primul an cu aproape 6$, reînnoirea este aproape 10$ conform TLD-List) sau Cloudflare (doar că aici ești limitat la nameserverele lor).

Găzduire Hosterion sau Sitebunker.

Template pentru website, aș merge pe Wordpress cu un template de la o temă gratuită (Astra, Zakra, etc.).

Quick tip: Nu ține tot ce ai în același provider, încearcă DNS-ul de la Cloudflare, găzduirea dintr-o parte iar domeniul în altă parte.

Sper că te-am ajutat, spor!

2 Likes

E posibil sa pierzi vremea, decat daca crezi ca o sa pui content foarte des pe site-ul propriu, nu prea o sa ai trafic.

Trebuie sa il si promovezi tu si alta lume. Sa faci ads probabil nu mertita pt solo business, deci tot pe retele probabil e cel mai bine pt prezenta on-line. Exceptia e daca ai deja o prezenta on-line, poti sa ai site pt newsletter, sau eventual sa vinzi ceva pe site (gen info product).

In rest site personal ajuta maxim ca proof of expertise dar nu cred ca lumea sta sa piarda vremea pe el.

Multumesc pentru reply-uri. Caut website doar ca sa imi prezint serviciile si cam atat. Nu vreau sa administrez blog pt ca sunt atatea si nu voi aduce mare valoare cu el pe piata.