100 API-uri implementate

Continuarea discuției de aici.

abele suna stupid :slight_smile: ce ti-e 10, ce ti-e 100?

Experienta si cunostintele acumulate in dezvoltarea unor aplicatii mai complexe, cu multe API-uri. :slight_smile:

In opinia mea cerintele sunt foarte rezonabile si la obiect.

Cred ca se referea la faptul ca daca creezi sau implementezi multe api-uri nu inseamna ca respectivele api-uri sunt complexe/complicate. Ca exemplu, el a spus ca 10 api-uri “decente” sunt cu cateva ordini de magnitudine mai complexe decat 100 de api-uri usoare (din toate punctele de vedere).

1 Like

Nu stiam ca poti obtine high performance using redundant code. Presupun (sper) ca era si un removing in fata sau era vorba de memoization.

ha. ha ha ha.

3 Likes

Realizezi ca e lipsa de respect indiferent cui raspunzi in felul acesta? Apreciez orice opinie, indiferent ca e critica sau nu.

Este posibil sa fi fost un raspuns impulsiv si nu o iau personal, altfel nu imi dau seama ce rezultat te asteptai sa aibe comentariul.

It’s called comic relief i.e. it creates a powerful contrast that should translate the absurdity of one’s statements into obviousness with a tad of punchy humor.

I mean ffs not even GitHub job posts have such outlandish job requirements :slight_smile: c’mon.

2 Likes

100+ APIs eu le-am interpretat ca endpoints, ultima aplicatie pt. care am facut front-end-ul (SPA) avea 24+ endpoints si era dezvoltata de 2 programatori, ceva similar sistemului din spate de la umblat.ro, care sunt curios cate endpoint-uri are, @tachyean ne poti spune?

2-3 aplicatii de genul dezvoltate in 3 ani si treci de 100+ API-uri dezvoltate.

Pt. mine interpretarea cerintelor a fost in felul urmator:

  • senior PHP developer
  • advanced knowledge of Laravel 5
  • advanced knowledge of eloquent ORM
  • good experience in writing rest-full API’s (100+)
  • good on obtaining performance on APIs
  • write unit tests

Quite decent requirements for a senior.

@tekkie cate API-uri dezvoltate ai in portofoliu? :wink:

din experienta mea cu API-urile sunt 2 situatii:

  1. cand e nevoie sa creezi tu un API de la 0 intr-o platforma data (asta include si documentatia aferenta pentru clienti pentru a folosi acel api creat de tine) (deci si partea de server si ceva exemple pe partea de client)
  2. cand e nevoie sa implementezi intr-un proiect un API existent pe baza unei documentatii date (deci doar implementarea partii de client)

In ambele situatii, ai nevoie de anumite cunostiinte in spate si tinand cont ca sunt diferite variante de API-uri (de la simplu csv, json sau xml, pana la cele mai complexe bazate pe soap) + mai ai nevoie si de cunoasterea anumitor frameworkuri (si/sau CMS-uri) in situatia data, 100 mi se pare un numar rezonabil (asta dovedeste ca ai avut de-a face de-a lungul timpului cu tot felul de API-uri si situatii ciudate), deci se cauta cineva cu experienta mare.

Personal, inca nu am 100 :smiley: dar ma apropii de 50 (si create de la 0 si implementate pe baza de documentatie) si pot spune ca unele documentatii sunt tocanita cu varza…

Am mai cerut o dată un smiley pentru :smashing_head_against_the_wall:

Cerința aia mă descalifică pe mine, cu 10 ani de experiență și câteva zeci de API-uri implementate și create, în domenii financiare, e-commerce, social, e-learning, sport, etc, fie ele JSON, vanilla XML sau SOAP, și califică un junior care a dat de 100 de ori paste la codul pentru un buton de “like”!

Cerințe rezonabile ziceți? Cum zicea @dakull: Ha, ha, ha!

4 Likes

Daca numaram endpointuri, intr-adevar 100 e un numar mic.
Recunosc, eu am citit api ca suma endpointurilor .

De exemplu, api-ul imobiliare.ro l-am scris cu destule endpointuri, dar m-am raportat unitar la el acum cand am citit cerintele.

Raspunzand lui @navaru, am scris sute de endpointuri in ultimii 5 ani, si am interactionat cu alte sute. Dar daca privim apiul ca un produs, atunci totalul e de ordinul zecilor.

Daca am folosit apiul facebook / twitter in ultimii ani pe mai multe aplicatii, si cu mai multe versiuni, de cate ori il numar, hihi?

2 Likes

Inca nu inteleg de ce exista un topic deschis pt. ceva self-evident, well, except ego contest.

In mod tragi-comic totul a pornit de la un anunt care dupa felul cum a fost scris ceva imi spune ca nici macar nu au avut un “senior” on-staff, altfel il corecta cineva inainte sa fie postat.

Eu am fost tag-uita de Eugen, asa ca nu puteam sa il las fara raspuns.

Cred ca s-a considerat util pentru cei care sunt doar pe la al 3-lea api sa vada cum se numara ele gresit.

Don’t get me wrong, imi face placere sa citesc la ce fel de APIs lucreaza @tekkie sau @IonutBotizan insa premisa este complet gresita pentru o astfel de discutie.

Oricum ar incerca @navaru sa o argumenteze i.e. n-API endpoints, n-APIs created, n-API jobs, n-API epiphanies - este irelevant pentru ca este ca si cum am reveni la dark ages unde experienta unui programator se baza pe SLOC.

I mean c’mon … :smashing_head_against_the_wall:

Avem și d’ăla acum :slight_smile:

Sper să nu se transforme forumul în pom de iarnă… :bang_head_on_wall:

Pentru că topicul inițial era despre altceva. :facepalm:

2 Likes

Quick reference:

Pt. mine a fost constructiva discutia, intr-o oarecare masura as fi scris un anunt similar.

Nu m-as fi asteptat sa se reactioneze in felul acesta.

Thanks for the feedback :wink:

1 Like

Si pentru mine: acum avem in sfarsit awesome emoticons :sunny:

1 Like