5 reasons you should be using Sass today

Eu folosesc SASS pentru:

  1. @import
  2. Variabile
  3. Mixins și @extend

Voi?

3 Likes

ar fi mult mai simplu sa spunem de ce n-am folosi SASS.

Un motiv ar fi: eu oricum folosesc css-ul inline. nu ma intereseaza sa ma complic cu alte librarii
^ asta-i motiv auzit la un nene.

Dupa parerea mea argumentele astea sunt valabile pentru orice preprocesor, nu numai pentru SASS. De exemplu Stylus le are.

1 Like

@alescx: nu folosesc sass strict în cazul în care știu 100% sigur că este vorba doar de o singură pagină, extrem de simplă și care nu are absolut nici o șansă la dezvoltare în ceva mai mult de atât.

@alessioalex: avantajul SASS - din punctul meu de vedere - peste celelalte preprocesoare este că sintaxa este identică cu CSS. Asta înseamnă că cineva ce a folosit doar CSS, în momentul în care vede SASS prima dată nu se va uita strâmb la cod. Am avut un colaborator ce nu a folosit SASS până în momentul în care i-am dat un proiect. I-am zis, foarte pe scurt: „uite, așa funcționează nestingul. Dacă te duci la mai mult de două nivele fără un motiv extrem de serios o să omor câte o pisicuță la fiecare level nou”. Long story short, n-am omorât nici o pisicuță :smile:

Stylus și restul ce ciuntesc sintaxa CSS mi se par obositoare; un fel de coffee pentru CSS. Iar asta nu e neapărat ceva bun :dash:

Cred că are legătură cu:
http://devforum.ro/t/pentru-cine-nu-foloseste-un-preprocesor-css/340

1 Like

Tot ce ai spus se aplica si in cazul celorlalte preprocesoare :slight_smile: Nu e nevoie sa “ciuntesti” a la CoffeeScript cu Stylus daca nu vrei. E optional.

1 Like

I WAS A reluctant believer in Sass. I write stylesheets by hand! I don’t need help! And I certainly don’t want to add extra complexity to my workflow. Go away!

tl;dr: read this Sass for Web Designers, A Book Apart

Eu am folosit scss-ul pentru compass ( sprite-uri mai exact) si import ( organizare, ajunsesen la fisiere de 3000 de linii)

In plus cand vrei sa dezvolti multiple teme pentru un design ( nu teme wp) e foarte usor. Restul vin de la sine:

  • variabile
  • nesting + &
  • mixinuri si extend
  • reser

Imi poate explica cineva la ce foloseste, altceva, compass, in afara ca (virgula) compileaza toate css-urile intr-unul singur, care nu ma ajuta din nici un punct de vedere.

2 Likes

Compass : mixinuri de background gradient & sprites sau bacground raw.

Compass e cam vechiut si nu a mai venit cu chestii noi

teoretic face mai putine requesturi catre server daca cere un fisier in loc de 10, daca asta e topt ce face, n-am habar in rest.