Acte personale pre-oferta

Salut!
Am trecut printr-un proces de recrutare cu o companie de outsourcing. A mers ok si urmeaza ofertarea. Ciudatenia este ca, desi colaborarea este B2B pe SRL, pentru ca o sa aflu ce CUI am abia zilele urmatoare, dupa raspunsul de la RegCom, au demarat un proces cu clientul pe CIM.

Acum partea care imi ridica (mari) semne de intrebare: pentru a primi o oferta, oamenii imi cer: copie dupa buletin, declaratie salariat (pe propria raspundere) si copie dupa ultima diploma de studii.

Reiterez: pe business to business.
Pana acum, la orice angajare, nimeni nu mi-a cerut niciun act pana nu am acceptat o oferta.

Ori e vreun scam, ori cineva are procesele vraiste, insa nu ma incanta ideea de a da unor oameni pe mail date personale fara o oferta cu valoare juridica.

Ma intreb si daca acel interviu tehnic a fost “pe bune”.

Pareri?

Afla dacă firma e pe bune, e veche pe piața etc…
În principiu se cer actele respective sa se asigure ca firma e deținută de tine, tu ești singurul acționar etc… pentru ca ei sa facă contractul cu entitatea corecta. Tu poți sa le trimiți orice fel de date de firma (chiar dacă nu e deținută de tine) și probabil ca vor sa evite situația asta.

Documentele cerute par a fi “pentru angajare”.

Credeam ca e suficient sa le trimit datele de identificare, gen nume administrator, CUI, denumire firma. Nu am o problema sa trimit o copie cu prima pagina a actului de infiintare a entitatii.

@kleampa, exact, ori ce incerc eu aici nu este o angajare, ci o colaborare. Din start nu vad de ce ar cere cineva o copie dupa diploma studiilor dat fiind ca nu exista scutire de impozit pe juridic. Cat despre buletin, iaras, discutabil, toate datele despre administrator si informatiile despre companie ar trebui sa fie disponibile la registrul comertului. Ma intreb daca sunt eu prea nou in domeniu si imi scapa ceva.

Tocmai tu ai mentionat in postarea initiala ca s-a demarat un proces pe CIM pana iese CUI-ul…

@kleampa, de acord, insa m-as astepta ca partea de “ofertare” sa se intample strict pe forma de colaborare agreata, altfel oferta este nula dpdv juridic. Chiar si asa, in alte conditii de ofertare pe CIM, absolut nimeni nu mi-a cerut nimic mai mult decat ultima diploma de studii si maxim un NDA. De buletin nici vorba.

Eu am trimis așa într-un caz unde au cerut acte mai multe pentru contract B2B:

  • certificat de înregistrare firma
  • certificat constatator
  • cazier judiciar
  • extras cont de banca - sa se vadă datele de firma si IBAN acolo

Dar într-adevăr astea

copie dupa buletin, declaratie salariat (pe propria raspundere) si copie dupa ultima diploma de studii.

se cer doar la angajare/CIM.

De ce nu-i intrebi de ce au nevoie de aceste documente pentru o colaborare B2B? In functie de raspuns poti sa tragi o concluzie… altfel te stresezi pe baza unor presupuneri (care pot fi gresite).

Eu nu m-as stresa si n-as intreba pe nimeni nimic. As trimite ca raspuns datele companiei mele, cu o rugaminte de confirmare ca totul e OK.

@GeorgeJipa intre timp, am intrebat. Cred ca le este neclar si lor, am agreat sa le trimit datele juridice imediat ce le am si sa nu le mai dau nimic din cele de mai sus.

@kilogrammer, cred ca asta e cel mai ok raspuns la problema, multumesc de insight!

HR-ul e alandala in multe locuri

Deja sunt dezamăgiți, nu arăți flexibilitate :sweat_smile: Dar fie ca tine de data asta, vor face cum vrei tu.