Activitati la limita legii

si la noi se pedepsesc incalcarile legii: http://m.romanialibera.ro/stiinta-tehnologie/it-c/un-roman-a-castigat-1-19-milioane-de-lei-din-tranzactii-online-nedeclarate-409687

4 Likes

Comentariile de pe FB fac toți banii, ca să zic așa:

Sper sa revii pe piata si sa scapi cu brio din ghearele tiranilor !!! RECOMAND, CUMPARATI DE LA EL SI INCURAJATI MICII COMERCIANTI CARE INCEARCA SA SUPRAVIETUIASCA ACESTOR VREMURI CRUNTE !

.

Nu e tepar frate !!! TEPAR E STATUL MAFIOT SI Agentia Nationala Autorizata in FURT !!! ASTIA SUNT TEPARII SI HOTII PRIETENE … ASTIA CARE NE FURA ‘’ LEGAL ‘’ SI NU SE MAI SATURA SA NE IMPOVOREZE CU BIRURI !!! TAXAREA INSEAMNA FURT NU UITA ASTA SI NU-I MAI SUSTINE PE INFECTII AIA DE LA ANAF CA MA PIS PE UNIFORMELE LOR DE JEGURI IMPUTITE ! TRAIASCA EVAZIUNEA SI ECONOMIA SUBTERANA … SINGURELE MODALITATI DE SUPRAVIETUIRE IN CAPITALSIMUL SALBATIC SI SISTEMUL BOLNAV IN CARE TRAIM !

4 Likes

Unde, unde? Vreau să râd și eu! :smiley:

Păi pe pagina lor, e menționată în articol: https://www.facebook.com/itmediagalaxy

1 Like

Ia citeste Constitutia si o sa vezi ca a investit statul in tine pentru fiecare clipa pe care o traiesti, si nu putin.

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

Eh, omu de rand nu stie decat sa se planga cand da bani, fiindca investitiile guvernului sunt atat de multe, inca nici nu se mai baga in seama. Vad numai fanfarele nush-carui primar care taie vreo panglica la noua piata de branza de capra si-s de parere ca acolo se duc banii lui. Dar au si ei dreptate - in romanica, banii se cam invart aiurea de catre stat. Dar incet-incet, se misca.

Duceti-va intr-un oras mai sarac, si puteti vedea efectele evaziunii fiscale si a coruptiei, ca sa-i spun asa. Suntem copchii a unor oameni neincrezatori. E normal sa fim cinici. Dar nu e normal sa chiulesti la ora de economie.

5 Likes

Constitutia e teorie, si Ceausescu o invocat-o si a murit cu ea in mana … Dupa '44 statul roman a devenit inamicul nr 1 al omului, a avut o sansa dupa revolutie sa-si spele imaginea dar a ratat-o, sa vedem cum se va comporta de acum dar nu-i mai dau sanse …

1 Like

Dude… dictatura, democratie. Dictatura. Democratie. Ya with me?

2 Likes

Haideti la Alba Iulia. Parcari pavate, cuaste, numerotate intre blocuri, fara noroaie cand intri in scara blocului, fara celebrele garaje construite ilegal. Cartiere intregi de blocuri reabilitate termic, cu o parte de bani suportati de primarie. Intrarile si iesirile din oras complet refacute, cu piste de biciclete, rigole, parapeti de protectie, etc

A, sa nu uit, o cetate complet renovata. Papa in oras la jumatate pret fata de B, Cj, Tm.

Si la noi scriu ziarele locale cum se fura banii publici. Oare pe mine ma intereseaza?

3 Likes

Poti avea alei poleite cu aur, cat timp salariul mediu in peste 50% din tara este de 1500lei nu poti spune ca o ducem bine.
La ce resurse are Romania nu ar fi trebuit sa avem pensii de cativa zeci de lei, salarii sub 2000lei si de a fi privati de un minim de beneficii sociale doar pentru ca esti nascut intr-o anumita zona a tarii.

1 Like

Cum să ajungă o națiune undeva cu remarci de genul “constituția e teorie”, “ce-a făcut statul pentru mine?” și “de ce trebuie să plătesc impozit la stat?”?

Chestiile astea se învață în generală și liceu, la materii precum “Cultură civică”, “Sociologie”, “Economie”, etc.

Vorba aia: “Cărți! Dreptunghiurile de hârtie care conțin deșteptăciune!”

2 Likes

Relatia mea cu statul a fost astfel: m-am nascut intr-un spital de stat comunist, am invatat intr-o institutie a statului comunist, statul a fost bolnav de comunism si a imbolnavit si oamenii pe care-i “ocrotea”, dupa revolutie statul a zis, “stai ca nu e bine ce am facut”, a trecut in convalescenta si timp de 20 de ani a fost buimac, ce-mi ofera mie statul ? Gropi pe strada, spitale horror, educatie la pamant, coruptie la nivel de stat ?
Statul de ce nu-si cere scuze fata de aia de care si-a batut joc timp de 50 de ani ? Ai vrea sa-i aduc osanale statului? Pentru mine statul va ramane inamicul nr 1 al omului, nu spune nimeni sa nu platesti impozit la stat dar vreau sa vad ca si statul este pritenos nu numai dusmanos. Eu am lucrat numai prin multinationale si s-au platit carute de bani la stat.Poti veni tu cu zeci de carti ca nu imi vei schimba niciodata ura fata de statul roman si atitudinea asta nu o am numai eu ci milioane de romani.In Germania un startup este scutit de taxe timp de 2 ani …

1 Like

Îs curios cine crezi tu că e statul ăsta despre care vorbești cu atâta patos, entitatea asta care are ceva cu tine… Ce înseamnă pentru tine stat?

3 Likes

Vezi tu, nu prea există popor mulțumit de conducători. Peste tot face prea puțin, se va fura prea mult, vor fi taxe prea mari, sistem public de învățământ/medical/ce-vrei-tu ineficient/corupt/plin-de-incompetenți. Ah, că se face mai mult decât în România? Posibil, dar și la noi se face mai mult decât în jumătate din țările lumii.

Asta una. A doua este așa:

Dacă nu era relația ta cu statul, te năștea o moașă și aveai 50% șanse de supraviețuire, învățai la coada vacii (literalmente), neavând asfalt nu ai mai fi avut problema găurilor din străzi șamd.

Nu zic că mi-e simpatică vreo instituție a statului, că nu mi-aș lua popcorn în primul rând să văd toți politicienii cum sunt tăvăliți prin smoală încinsă sau că sunt extrem de mulțumit cu taxele plătite, dar eu zic să fii mai puțin drastic atunci când spui că „statul n-a făcut nimic pentru tine”.

2 Likes

Definitie: Statul este o entitate intangibila de opresiune in masa care de cele mai multe ori pentru a avea legitimitate, face aliante cu companii private sau alte state opresive. In comunsim RO - URSS in capitalism RO - US.

1 Like

Da frate, ai dreptate, acum ai clarificat niște chestii. Ai uitat să zici de masonii care ne conduc din umbră, dar e ok, m-am prins!


…și eu, care mă gândeam la discursul lui Kennedy, cu “ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country”! :zipper_mouth:

3 Likes

Nu promovez teoria conspiratiei daca asta sugerezi dar cred ca nici nu-ti imaginezi ce e in spatele cortinei acolo unde un muritor nu va vedea niciodata …

1 Like

Deci nici tu nu poti sti. Briciul lui Occam.

Vezi tu, e mai usor sa presupui nush ce invarteli in spate, decat sa citesti economie. Big-brother e-o teorie foarte convenabila pt nestiutori.

5 Likes

Did anobody mentioned conspiracy theory?

Nu este “one big brother”, sunt mai mult (companii, state, indivizi) care fiecare incearca (sa faca) sa-i fie lui mai bine, indiferent de ce se intampla cu restul. Iar asta se aplica si la indivizii de rand. Singura diferenta este ca unii au diferite valori ale acelorasi variabile.

Unul e sarac, altul bogat, unul are carte, altul nu stie sa citeasca, unul e cercetator, altul matura alei, la 2 noaptea, pentru a putea pune paine pe masa si de-o ciorba facuta din ce-a gasit prin tomberoane mai comestibil (si da, un covrig cazut in noroi si care miroase a sosete murdare e mai comestibil decat o piatra sau niste namol), unul o duce bine, altul nu prea, dar toti vor sa le fie bine. Doar ca unii fac ceva pentru asta, unii (nu neaparat aceeasi) au noroc in viata si unii (nu neaparat aceiasi) reusesc sa faca sa le fie bine.

Tu vorbesti despre alegere, sansa si munca personala, dar aci e vorba despre stat, in sensul in care el creeaza ecosistemul in care oamenii aleg sau sunt obligati sa faca ceva anume. Omul, ca cetatean, nu este cum este numai din simpla lui alegere, si felul in care a ajuns nu reprezinta 100% valorile si ambitiile acestuia.

Statul incearca sa minimezeze efectele sansei, dar intr-un mod in care sa nu le rapeasca impresia de libertate. Ambele tabere sunt responsabile. Contextul aci e democratie, ofc.