Alegerea unui alt framework PHP pentru proiecte mici/ medii

Probabil ca mai sunt inca n+1 thread-uri legate de framework-uri, insa nu am gasit niciunul care sa-mi adreseze problema mea, asa ca sper ca nu va suparati daca mai deschid eu inca unul :smiley:

Lucrez acasa la diferite proiecte mici (in mare CMS-uri, pagini facute dupa template-ul clientului si CRUD pentru fiecare pagina). Momentan folosesc CodeIgniter pentru dezvoltarea respectivelor site-uri, insa as vrea sa avansez un pic si sa incerc alt framework care probabil ma va ajuta pe viitor.

Ma intereseaza ca framework-ul sa nu imi ingreuneze foarte mult dezvoltarea propriu-zisa, in ideea in care nu dezvolt aplicatii large-scale. Ideal, as vrea in timp sa-mi construiesc un CMS care sa-mi permita sa muncesc cat mai putin la viitoarele proiecte.

Sper ca ma puteti ajuta cu un sfat, thanks!

P.S. Sunt constient de faptul ca invatarea unui nou framework o sa incetineasca initial development-ul :slight_smile:

1 Like

Am folosit Slim Framework - http://www.slimframework.com/
Usor de folosit, usor de invatat.

1 Like

Poti extinde destul de usor CI: eu unul cand il foloseam il transformasem intr-un Rails minimalist. La un moment dat m-am jucat si cu HMVC, quite useful.

1 Like

https://lumen.laravel.com/

1 Like

sunt Sinatra clones.

I keep hearing from @tekkie and co. ca https://symfony.com este quite nice.

1 Like

Acuma, daca dorinta ta e sa ai un CMS, eu as merge pe mana Drupal8-lui. E rescris complet cu Symfony components dedesubt. Comunitatea e mare, si ajuta. Module pentru D8 or sa mai tot apara, momentan sunt putin bulversati de tranzitia la OOP :slight_smile: si nu se chiar inghesuie.

Revin si cu un modul despre care am auzit, insa nu l-am folosit personal, SimpleCMS. Am auzit si de bine, si de rau, deci cred ca depinde de proiect, nu de skillsetul programatorilor.

1 Like

Ah, deci de asta!

De curând mi-a propus un client un proiect pe Drupal. Cum nu îl folosisem niciodată, am zis să văd cum arată codul: Namespacing, totul consta în implementări de interfețe etc. Totul arăta foarte curat și organizat.

3 Likes

Am deschis un topic nou unde sa disecam drupalul 8, si sa facem comparatii cu ce era, etc

1 Like

What about RedBean? (guide?), or RedSlim? Am vazut cateva mici proiecte facute in Redbean si pare sa fie destul de rapid de dezvoltat pe/cu el. As fi curios care ar parerea voastra (mai ales parerile negative).

RedBean e ORM, nu framework.

RedBean am folosit si eu. Destul de ok, zic eu :slight_smile:

Eu am folosit numai Laravel si Lumen si a fost foarte ok, nu am intampinat probleme…

3 Likes