Probabil ca mai sunt inca n+1 thread-uri legate de framework-uri, insa nu am gasit niciunul care sa-mi adreseze problema mea, asa ca sper ca nu va suparati daca mai deschid eu inca unul
Lucrez acasa la diferite proiecte mici (in mare CMS-uri, pagini facute dupa template-ul clientului si CRUD pentru fiecare pagina). Momentan folosesc CodeIgniter pentru dezvoltarea respectivelor site-uri, insa as vrea sa avansez un pic si sa incerc alt framework care probabil ma va ajuta pe viitor.
Ma intereseaza ca framework-ul sa nu imi ingreuneze foarte mult dezvoltarea propriu-zisa, in ideea in care nu dezvolt aplicatii large-scale. Ideal, as vrea in timp sa-mi construiesc un CMS care sa-mi permita sa muncesc cat mai putin la viitoarele proiecte.
Sper ca ma puteti ajuta cu un sfat, thanks!
P.S. Sunt constient de faptul ca invatarea unui nou framework o sa incetineasca initial development-ul
Poti extinde destul de usor CI: eu unul cand il foloseam il transformasem intr-un Rails minimalist. La un moment dat m-am jucat si cu HMVC, quite useful.
Acuma, daca dorinta ta e sa ai un CMS, eu as merge pe mana Drupal8-lui. E rescris complet cu Symfony components dedesubt. Comunitatea e mare, si ajuta. Module pentru D8 or sa mai tot apara, momentan sunt putin bulversati de tranzitia la OOP si nu se chiar inghesuie.
Revin si cu un modul despre care am auzit, insa nu l-am folosit personal, SimpleCMS. Am auzit si de bine, si de rau, deci cred ca depinde de proiect, nu de skillsetul programatorilor.
De curând mi-a propus un client un proiect pe Drupal. Cum nu îl folosisem niciodată, am zis să văd cum arată codul: Namespacing, totul consta în implementări de interfețe etc. Totul arăta foarte curat și organizat.
What about RedBean? (guide?), or RedSlim? Am vazut cateva mici proiecte facute in Redbean si pare sa fie destul de rapid de dezvoltat pe/cu el. As fi curios care ar parerea voastra (mai ales parerile negative).