Asta face SKU, iti da un identificator unic pt fiecare variatie a produsului. E standard international, deci nu stiu daca are rost sa iti compui tu unul si pe urma sa trebuiasca sa il tot mapezi.
Acum 10 ani cand lucram in domeniu am migrat o baza de date intreag pe SKU si a fost un mare win.
Ba da, toate articolele au sku-uri, insa au si optiuni. ex: culoare, marime, sex si doresc ca atunci cand fac vanzarea articolului respectiv, sa stiu exact articolul + optiunile aferente. ex:
articol: 1, galben, marimea: 33, feminin - asta va ajuta la gestiunea exacta.
eu inteleg ce vrei sa faci. doar ca nu inteleg de ce vrei sa abordezi asa problema. din punctul meu de vedere rochia galbena si rochia rosie sunt doua produse diferite in inventar (si automat sku-uri diferite). ai putea sa faci o tabela separata (item_options de ex) unde sa-ti tii optiunile, sku-ul si stocul pentru fiecare item in parte.
Merge si abordarea ta, dar s-ar putea sa ai probleme cand o sa trebuiasca sa adaugi optiuni noi sau daca ai vrea sa schimbi formatul mai incolo.
la ean poți sa ai o structura de forma 1234560000000. restul de zerouri le poți folosi pt variațiuni ale produsului.
la noi, din ce știu se folosește ean13