Alternative Google Maps

Avand in vedere costurile mari din ultimii ani ale lui Google Maps as incerca alte variante. Ce altenartive ati mai incercat si care au fost chestii pro/contra?

Ma intereseaza sa aiba sdk de JavaScript bineinteles.

Pe site-ul unul client am Mapbox. Nu a fost decizia mea, nu știu ce costuri implică, dar API-ul a fost decent cel puțin pentru ce am avut eu nevoie :slight_smile:

1 Like

OpenStreetMap - este o harta mai proasta ca Google Maps. Dar, totusi am luat-o in calcul pentru un proiect si cred ca merita folosita. Pana la urma am ramas tot la Google Maps cu bani. Obisnuinta oamenilor este greu de invins. Evaluati-o dvs pentru nevoile proiectului la care lucrati.

2 Likes

Dacă e proiect comercial - e folosit intens, e core business aka se fac bani prin folosirea hărților, Google Maps sau cum zicea Ionuț mai sus, mapbox, altfel open street maps.

2 Likes

Folosim Leaflet combinat cu Mapbox (costuri lunare variabile, in mod curent la 500 EUR) si acuma incercam o tranzitie la Leaflet combinat cu Open Street Map (costuri lunare fixe pe la 50 EUR).
Pentru OSM exista instanta docker pre-configurata pe care poti sa o incerci rapid sa te lamuresti https://switch2osm.org/serving-tiles/using-a-docker-container/

6 Likes

Mapbox are limite decente pt free use. Îl folosesc de cîțiva ani cu success.

2 Likes

Followup:
Am folosit mapbox-gl https://docs.mapbox.com/mapbox-gl-js/api/ combinat cu https://github.com/maptiler/tileserver-gl si experienta a fost ok. Am avut probleme cu varianta raster (tile-urile nu au fost generate corect, text intrerupt intre tile-uri) si am folosit pana la urma date vectoriale.

1 Like