Alternative la AWS Beanstalk (poate Heroku?)

Salutare!

Lucrez la MVP-ul unei webapp folosind Java Spring si Postgres ca DB. Pana acum am folosit AWS Beanstalk pentru a face deploy, pur si simplu faceam JAR build si apoi upload in Beanstalk Console. Trafic nu prea exista, din cand in cand mai intra cateva persoane sa testeze, baza de date nu cred ca a trecut de 1k records.
Problema este ca s-a terminat anul de FreeTier si acum costurile pentru tot setup-ul asta sunt undeva la 40+ eur.

Ce alternative as avea, pentru a face deploy la acest setup, cu costuri cat mai mici? Vreau ca asta sa fie mediul de staging, pentru cand va fi aplicatia in productie probabil ma voi intoarce la AWS.
Mentionez ca nu vreau sa investesc prea mult timp in DevOps si mentenanta servere, DBs etc.

Salut,
Ia o masina virtuala si pune CapRover. Caprover e un apo scris in node care iti ifera posibilitatea de a pune cintainere. Appul tau il bagi intr-un container, il conectezi la github, in github setezi webhookul si de fiecare data ca dai push in git magia se intampla si aplicatia este deployata automat.
Pentru db, tot in aplicatia asta pornesti un container cu Postgresql si cam asta e.
Daca ai intrebari/ probleme posteaza aici

1 Like

Pentru partea de de DB, as recomanda CockroachDB Cloud. E compatibil cu PostgreSQL. Au un free tier foarte generos, dar lasand asta la o parte, performantele pe care le ofera, ar merita si ca o optiune platita. Are niste avantage peste AWS RDS/Aurora.

Parte de Java Spring, ii poti face deploy in Heroku, cu varianta free tier, doar ca o sa mearga un pic mai greu.
Pe de alta parte, poti reduce costurile fara a renunta la AWS, migrand de la BeanStalk la ECS Fargate, care un serviciu serverless, adica platesti doar pe timpul de executie, nu pe toata luna. Ca un fel de Lambda, din punctul asta de vedere.

2 Likes

Serverless cu Java cam cere Spring Native, Quarkus sau Micronaut. Tier-ul de cockroachdb e foarte generos.

2 Likes

$1 per additional 1GiB storage :crazy_face:

Eu cu 4gb aveam un forum cu 100k utilizatori si 1.5 milioane de post-uri.

2 Likes

In schimb eu am lucrat ultima data cu un DB in care se salvau imagini in base64 si avea 4TB, cu retention data de 1 luna :))

1 Like