ANAF - Proprire / Notificari non-sens

Voi ati primit de la ANAF notificari stupide cu sume pe care nu trebuia sa le platiti pentru SRL? Am primit o notificare pt o suma de 300Euro aproximativ, intreb contabila spune ca e o eroare de la ei si nu-s singurul in situatia asta.
Raspuns contabil: “din păcate nu avem avem nici noi informații. nu sunteți singurul în acest caz. sperăm să se remedieze cat mai curând”

In dimineata asta ma trezesc ca ANAF isi retrage din contul firmei mele suma de 350 Euro (cu aprox. 50 Euro in plus de ce era notificat in notificare).

Nu inteleg…

2 Likes

Mai sunt si probleme de genul asta dar de obicei sunt exceptii. Cauza cea mai comuna ar fi declaratii calculate si depuse gresit de contabil. Sigur ai prin SPV vreo notificare cu mai multe detalii.

posibil ca astia sa fie comisionul bancii.

ai verificat daca ce scria in notificare era adevarat?
se intampla erori din tot felul de motive, cel mai sanatos e sa verifici personal notificarile astea.

de ex, acum multi ani am primit o notificare pentru o situatie cu o firma in care se spunea ca nu am depus o declaratie pt o anume luna, in conditiile in care optiunea era pentru depunere trimestriala.
am verificat cu contabilul si am constatat ca eram inregistrati pt depunere lunara, inregistrare facuta in urma unor documente depuse personal de mine si intocmite de contabil.
sunt convins ca era bifata optiunea de trimestru, si totusi inregistrarea spunea altceva.
pentru ca suma diferenta era mica (o dobanda, nu o amenda) am facut o corectare si de atunci totul a mers bine.
ideea e ca nu era o situatia cu noima pentru noi, dar ignorata ar fi complicat lucrurile.

ce incerc sa zic… nu ignorati lucrurile astea, nu dispar de la sine.

1 Like

N-au bancile comisioane chiar asa de mari. Mai degraba e taxa pentru executor.

Ce am observat eu este că ANAF are un obicei tâmpit de a merge pe burtă dacă ai niste greșeli și să se trezească peste ani cu penalizări si tot felul de somații/notificări.

De exemplu acum derulează o campanie fără sens de a lichida PFA-urile cu activitatea suspendată, dar care nu au fost radiate.
Trimit notificări oamenilor să completeze declarații de venit, deși au activitatea suspendată.
Dacă nu completezi, ti se intocmeste din oficiu de ANAF si te trezești cu datorii.
Partea aiurea e că dacă declari că ai avut venituri, desi activitatea era suspendată, recunoști de fapt că ai încălcat legea.

2 Likes

Am patit-o si eu luna trecuta. Contabila mi-a spus ca nu sunt singurul in situatia asta. In principiu ar trebui sa se regleze… Dar, da, sunt penali