Aplicatie Android - Verificarea pretului de piata al unui autoturism

Salut,

Am dezvoltat o aplicatie de Android care calculeaza pretul mediu al unui autoturism, utilizand datele de pe platformele mari de anunturi auto din Romania.
Cu cat se adauga mai multe filtre, cu atat pretul va fi mai corect calculat. De asemenea, stiu ca nu exista posibilitatea de a seta si nivelul de dotare al unei masini, dar lucrez la asta.
Astept si parerile voastre, multumesc!

3 Likes

“Contains Ads”

Românii nu au nici o problemă în a da 1000€ pe un telefon dar iau foc dacă li se cer bani pe aplicații.

Anunțurile sunt singura modalitate de monetizare pentru majoritatea. :slight_smile:

10 Likes

Contains Ads, intr-adevar. Dar nu le consider atat de invazive cat sa afecteze utilizarea. :slight_smile:
Orice feedback este binevenit.

Am modificat un pic metoda de calcul, in sensul ca acum pretul final nu va mai fi influentat de minimele si maximele extreme, va fi practic median price, nu medium. Am mai facut mici modificari pentru a imbunatati acuratetea. :slight_smile:
Deasemenea vor fi afisate si pretul minim si maxim gasit. Update-ul vine in cursul zilei de azi.

1 Like

Mie nu mi se pare utilă aplicația. Prețul unui autoturism depinde de brand, dotări, starea tehnică, legislație, zonă etc etc. Statistica nu funcționează decât la numere mari, media la 2 mașini (mai ales cu dotări diferite) nu dă valoarea de piață. De pe autovit, poți obține o aproximare destul de bună. O aplicație de genul ăsta devine utilă doar atunci când poate oferi ceva peste sau diferit de autovit.

1 Like

Da, scrie și în descrierea aplicației ca nu tine cont de dotari. Dar altfel, atunci cand ai cateva sute de masini ca rezultat al aceleiasi cautari pe autovit, eu zic ca nu e asa usor sa iti dai seama care e media pretului. Cat despre brand, nu stiu daca ai descarcat-o, dar poti seta brand, model, an șamd.
Scopul ei este unul de a-ti oferi o informație rapida, dar orientativa. Nu am zis ca asta e purul adevar! Merci pentru feedback.

1 Like

Chiar as vrea sa stiu care este cel mai ieftin si cel mai scump pe marca si modelul respectiv.
Bravo

Multumesc mult, apreciez! :slight_smile:

  • La marca masinii ai fi putut face un auto-complete.
  • Cand am tastatura activa, nu pot face scroll.

Done, vine update-ul in cel mai scurt timp :slight_smile:
Mersi mult pentru feedback!

1 Like

E utilă aplicația.
Posibilă concurență: vezicatface.ro

Da, nu auzisem pana acum :slight_smile: mersi!

Și ca să răspund mai direct la întrebare, prețul corect al unui autoturism este în funcție de piață - un preț mediu, ținând în același timp cont de cerere și ofertă. Nivelul de dotări, cum s-a menționat și mai sus, este important. Mai trebuie lucrat și la UX, un UI mai atrăgător…
Nu știu care ți-e scopul cu această aplicație, dar cei de la vezicatface.ro aveau în plan să introducă și o app android pentru că ei au început cu un site. Mi se pare că sunteți mai degrabă complementari.
Tu ai atuu app android și ceva backend în spate, ei au mai mult backend și features mai dezvoltate dar nu au app Andrid.

Eu am in plan sa afisez si anunturile care au fost gasite si pe baza carora s-a calculat pretul, inclusiv link-urile catre ele si o parte de analytics, care sa arate cum a evoluat pretul unei configuratii de autoturism de-a lungul timpului. Iar de ce nu, daca mai sunt si alte sugestii din partea utilizatorilor, ascult cu mare interes :slight_smile: .
Legat de dotari, am avut in cap acest aspect inca de la inceput, dar sincer nu stiu cum sa abordez problema, pentru ca exista extrem de multe combinatii de dotari, plus ca se schimba la fiecare model nou aparut. Nu stiu inca, ma gandesc.
Iterativ lucrez si la UI, apar mici schimbari ici colo la fiecare update, pentru ca sunt lucruri care nici mie nu-mi plac. Mersi mult pentru feedback-ul detaliat si un an nou cat mai bun!

Da, este cu dus și întors treaba cu dotările. Poți face o listă de dotări considerate basic in funcție de anul mașinii (pe care le plasezi în partea de jos a intervalului de preț) și apoi în funcție de dotările în plus, crești prețul. Poți folosi aplicația să îți returneze și lista de dotări odată cu prețul pentru a putea mapa mai bine treaba asta. Sau te poți uita pe siteul producătorilor să vezi ce preț cere pe o anumită dotare în plus la care aplici o reducere în funcție de vechimea mașinii.
Eu aș face 3 maxim 4 grupe de dotări care să ridice prețul undeva la maxim 5-7% din prețul mașinii.

Salut și mersi mult pentru feedback, Alex. Scuze că n-am mai scris demult, dar a fost o perioadă mai aglomerată. Între timp am făcut release unui nou update. Am transformat aplicația într-un fel de agreator de anunțuri cât și evaluator de preț pentru fiecare anunț. Indici legați de evoluția prețului, șamd.

E foarte bună ideea ta legată de dotări dar din cauza faptului că datele provin din web scraping, trebuie sa fiu gentil cu numărul de request-uri pe fiecare provider. Iar cum dotările nu sunt afișate nicăieri în lista de anunțuri, asta ar insemna ca numărul de requesturi sa crească semnificativ, ceea ce momentan nu prea se poate. Nu am cum sa balansez și polite scraping și rapiditate în căutări în același timp, din păcate.

Anyway, până una alta, dacă aveți timp și sunteți interesați lasați-mi un feedback pentru noul update! Mersi! :smiley:

Din 3 cautari, 2 crash-uri, si un rezultat cu pret 0.

Okay, cred că am rezolvat problema, până mâine dimineață vine și update-ul. Poți să-mi spui te rog ce configurație de mașină ai setat? Mersi mult!

am incercat si eu cateva cautari pe skoda octavia pe benzina si imi arata - rezultate.
Ca si an am pus incepand cu 2015.
Un alt lucru pe care vreau sa il mentionez este faptul ca mi-as dori sa pot modifica datele din formular fara sa le ocmpletez de fiecare data. Adica sa schimb doar tipul de combustibil sau anul de fabricatie. Pe urma, nu am vazut niste filtre, sa ordonez anunturile in functie de pret, nr km, etc.

1 Like