Ar trebui sa imi gasesc alt job?

Din câte văd, ai de fapt două probleme:

1. Ți se dă de muncă peste competențele tale tehnice, cu toate că ai fost angajat pe post de junior.

Asta are o cauză evidentă: zgârcenia. Dacă pui “junior” în titlul cuiva automat îl poți plăti mai prost, indiferent care sunt apoi cerințele tale către el. Primul pas este să încerci să rezolvi problema prin dialog. Explică-le că te-au angajat pe post de junior, te plătesc ca pe un junior, nu pot avea pretenții mai mari decât de la un junior.

Dacă ei nu înțeleg, ai bineînțeles opțiunea să pleci, în funcție de cât de dependent ești de job-ul ăsta.

2. Nu ai pe nimeni cu experiență aproape de tine de la care să înveți.

Asta, în opinia mea, este o problemă mult mai mare decât punctul 1. Dacă punctul ăla îl poți rezolva prin dialog, singurul mod în care poți să păstrezi și job-ul actual și să rezolvi și punctul 2 este prin angajarea încă unui om, mai experimentat.

Acum, numai tu știi cât de mult ai nevoie de job-ul ăsta pe termen scurt, dar pe termen lung salariul din perioada asta nu contează cât o ceapă degerată comparat cu ocazia de a învăța. Cunosc pe cineva care a spus cândva:

Cel mai bun job e ăla unde eu sunt cel mai prost din încăpere.

Când ești junior, nimic nu este mai adevărat decât citatul ăsta. Bineînțeles, poți învăța și de unul singur, dar sub îndrumarea unui mentor o faci mult mai rapid și eficient. “Furatul meseriei” este, la fel ca în multe alte domenii, cea mai bună metodă de învățare, cu mult peste studiatul individual și educația formală (în instituții de învățământ).

Recomandarea mea este să începi să cauți în altă parte. Viața e prea scurtă să o irosești la job-uri de căcat, dacă îți poți permite să nu o faci.

9 Likes