[Ask Dev] Vineri: Ce ati realizat saptamana asta?

Buna comunitatea DevForum,

Sunt un membru nou ‘full stack’-ish a comunitati cu un startup esuat (dupa motto: sell the dream or deliver the nightmare) si experienta antreprenoriala.
Am observat majoritatea thread-urilor sunt cu intrebari si rezolvari, dorest sa incurajez comunitatea sa progresam altfel impreuna, poate sunt altii care or gasit rezolvarile la intrebarile care le avem acum.
Daca sunteti developeri si ati facut un progres/regres saptamana asta, incurajez sa faceti un reply, puteti oferi sfaturi pentru optimizare sau ‘point of view’-uri.
In continua o sa prezint progresul meu:

Am inceput un side-project, o extentie Chrome scrisa in vanila javascript (ES6) pe paradigm-ul functional programming:
-am gasit o statistica actuala despre browsere folosite in context global si am decis sa fie prima varianta pe Chrome,
-dupa cateva zile de sesiuni scurte de brainstorming am observat ca am prea multe functii in cod si am ajuns la concluzia ca daca modific data stream-ul de la bun inceput intr-o structura mai eficienta, elimin majoritatea functilor.
-am reusit sa am functii ‘point free’, nu am nici o variabila ,fara if-uri si totul merge prin callback-uri.

Va multumesc pentru atentia acordata!

Kind regards,
Romania

3 Likes

Pai hai sa vedem, am terminat un site de prezentare onepage pentru un client, am inceput la un blog la alt client. Am inceput in paralel la un magazin online pe WooCommerce.

2 Likes

Foarte tare! Ai realizat multe, chiar impresionant.
Pot sa te intreb din experienta ta ‘SinglePage sau Landing Page’-ul ii cautat mult, ca sa il construiesti?
Spor la lucru pe WooCommerce, chiar vreau sa iti mai citesc progresul pe viitor!

Am reusit să introduc lazy loading într-o aplicație cu Angular. Nu e mare chestie pentru o aplicație nouă, dar n-am avut norocul ăsta.

Ce n-am reușit e să încarc un modul în locul celui în uz.
Adică sub root am două module, A și B.
Când se încarcă aplicația, default se încarcă modulul A. Utilizatorul se autentifică și ar trebui să se încarce modulul B. Asta fără să se reincarce aplicația.

2 Likes

Interesant! Nu am experienta cu nici un framework/library precum Angular dar ca o idee:
Poti sa introduci si atributul html ‘loading=lazy’ intrun tag img ca un fallback ? Deoarece browserele sau adaptat la acest concept:
https://chromestatus.com/feature/5645767347798016 Chrome > 76.x
https://addyosmani.com/blog/lazy-loading/

Atributul respectiv nu există in Angular, dar e de folos in aplicatia mea pentru imagini.

Thx

Mi-am luat liber 2 zile de la servciu și am stat departe de computer.

7 Likes

In sfarsit m-am apucat de un nou proiect open source, pe tema asta: https://en.wikipedia.org/wiki/Muffin-tin_approximation mai precis, unde plane augmentate.

Despre proiectele pe bani nu comentez :slight_smile:

  • Am reparat 2 bug-uri de ui la aplicatie.
  • Am jucat un joc cu echipa despre leadership.

Cam atat :slight_smile:

La iesirea de saptamana trecuta am vorbit cu @obadita despre acest lucru. Am fost si la o prezentare si mi s-a parut foarte fain conceptul.

1 Like

Am implementat un mic prototip care foloseste Google cloud storage si speech to text beta si l-am testat pe niste fisiere mp3 cu rezultate destul de dezamagitoare

2 Likes

Am reusit sa-mi mentin programul de trezit la 4:30 am (inceput cu 2 saptamani in urma, inclusiv duminica). E incredibil cat de tentant devine sa-ti bagi picioarele si sa continui sa dormi. :))

6 Likes

Felicitări.
Este mai usor sa treci treptat.
Adică să te trezești săptămână asta la 7:00
Săptămâna viitoare la 6:45
Pe urmă la 6:30
Etc.

Și eu am reusit sa ma obisnuiesc sa ma trezesc devreme- cam 5:30
Am vreo 4 ani acum și e super.

2 Likes

Am personalizat un calendar jQuery pentru o aplicatie de rezervare a biletelor de avion astfel incat sa afiseze pretul curselor pentru fiecare data in parte si un sumar informativ despre cursa respectiva in tooltip .
Am imbunatatit aspectul site-ului profesional profadeinfo.xhost.ro, i-am adaugat calendarul anului scolar.

3 Likes

Am vrut să fac testul ăsta dar m-am oprit cînd am dat de dischetă și modem: http://profadeinfo.xhost.ro/quizz.php

1 Like

Am pus dovleac și bau-bau pe forum :smiley:

:jack_o_lantern:


Dincolo de asta, aș putea spune că a avut o săptămână mai… lejeră decât de obicei.

Cea mai mare provocare a fost repararea unei integrări cu Salesforce. În rest, nimic ieșit din comun :slight_smile:

9 Likes

ps
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/www/dynamic/xhost.ro/profadeinfo.xhost.ro/public_html/quizz.php on line 183

:grin:

2 Likes

La ce ora te bagi in pat seara ?

1 Like

Nu “mă bag” în pat, “cad” :slight_smile:
Pe la 9:15 - 10:15 seara.
Obisnuiesc să și alerg dimineața vreo oră.
Dacă apuc, mai trag și un pui de somn de 15 minute pe la prânz.

1 Like

Btw, pentru cine dorește să înceapă a se trezi mai devreme: vă păstrați același pattern de somn când se trece la ora de iarnă :slight_smile:

E.g. dacă vă treziți la ora 7AM, de mâine vă veți trezi la „6AM” :slight_smile: (chiar dacă, de fapt, este aceeași oră).

2 Likes

Nice - si eu am observat ca un cardio de dimineata face toata ziua mai buna. Am citit insa ceva de genul ca prea mult cardio (endurance stuff) cica-i nasol ptr. artere si inima (unul din articole). Acum in zilele cand nu fac cardio petrec acelasi timp facand stretching.

Power Naps!!! :slight_smile:

3 Likes