[ASK DevForum] Ce ati realizat saptamana asta

ce optimizari te-ai gandit sa faci la elasticsearch? care sunt cei mai mari indexi pe care ii aveti pe proiect? + ce settings in mappings?

Eu am reușit să fac o pagină web de pe care se poate controla un mic rover.

Pagina în sine nu e ceva deosebit, însă algoritmul care transmite date către motorul roverului a fost o provocare.

In weekend rămâne să testez controlul roverului.

3 Likes

Poza cu roveru pls

Si pentru ca au trecut 3 luni de cand nu am mai postat aici

  • am livrat si mai multe chestii in aplicatie
  • am primit felicitari de la echipa de management implicata in livrarea catre client(plus echipele de fo si bo)
  • am vorbit aici
  • mi-au plecat 3 colegi care au luat-o spre calea antreprenoriatului.
  • am slabit 4-5 kilograme :slight_smile:
  • m-am vaccinat :grin:
  • am fost mai activ din punct de vedere fizic
1 Like

Interesant topicul ăsta, vezi cu ce se mai confruntă alții :grin:

  • am primit rapelul luni, marți eram ca și cum ar fi trecut compactorul peste mine, dimineața m-am trezit, eram ok, dintr-o dată m-a lovit așa o febră, mă durea tot corpul și nu aveam absolut nici o energie… Cred că toate resursele din corp erau folosite “să antreneze modelul pentru machine learning” la virus :joy:
  • am avut un GoLive cu succes, zburau laudele la adresa echipei de peste tot
  • am rezolvat o problemă de cache busting pe frontend (mânca-mi-ar…) cu niște configuri de nginx (nu lucrez deobicei în frontend dar “enjoyez” chestiile astea de investigație ocazionale… :grin:)
  • am dat de cap la o problemă de OIDC ce aveam de o lună în prod
  • am închiriat un Octavia 4 2.0 tedi 150 ponei de la Compexit pentru un drum de Satu Mare să văd cum merge
2 Likes

Avem o tabelă de search imensă cu vreo 30-40 de coloane care adună date din vreo 7-8 tabele împărțite în vreo 3-4 scheme în db…
Momentan, cum avem încă shared db (don’t ask, cum am mai poate zis, proiect cu vechime, tranziție grea), nu îi neapărat o problemă, că faci țigănii și faci crossdomain joins dar merge lent îți dai seama…
Ca și idee, tabela cu obiectele “principale” are momentan vreo 130k date, iar chestiile alea complementare între 50 și 3.5 milioane.
Nu am încă un silver bullet, mă gândeam că sincronizez alea care sunt “masterdata” (nu se schimbă frecvent) întâi și când urmează să fac indexul pentru obiectul principal, stochez datele direct în formatul în care am nevoie de ele la search, să nu te mai chinui să le transformi, etc… Respectiv să fac un trigger în db (poate cu Debezium, după cum a sugerat un coleg) și după aia sincronizez doar modificările.
Syncul inițial ar dura mult, dar după aia ar fi small batches…
Cam asta am în cap momentan.

Unde ții cursul ăsta? Sună bine ce ai în program aici, ar merita recomandat la alții…

A fost un experiment, un fel de “give-back to community” in cadrul firmei. Poate repet la anul. Rezultatul practic al participantilor au fost 3 proiecte si un CV mai bogat. Pentru firma… ceva socializare, o activitate de voluntariat care ne-a mai scos din amorteala cauzata de pandemie si lucrul remote.

4 Likes

am fript niste gratare, am topit niste beri, mai o lautareasca, ceva si am pus niste gresie pe o terasa.

a da, am mai reparat o balama la o usa de garaj.

1 Like

Astea nu-s realizări.
Asta e realizare: am trecut la nivelul 21 la CS:GO.
N-am știut că de-acum joc numai cu medaliați.
M-au ciuruit…

2 Likes

Doar eu am stat o saptamana intreaga sa schimb stilul la un singur combobox ca sa arate ca celelalte combobox-uri si inca nu l-am terminat ? (bine are si un virtual tree, dar totusi ma simt de parca ma lupt cu un buton de o saptamana)

Fix this tiny front-end css bug they said… It will be easy they said…

1 Like

Ai incercat cu Tailwind?

Nu e cazul, există un design sistem doar că fiecare l-a implementat cum a crezut mai bine, deci câte componente, atâtea suprascrieri și totul e global la nivel de aplicație… Tailwind ar fi super.

Saptamana asta am realizat ca nu vreau sa lucrez cu Java vreodata, atata timp cat esti obligat sa declari getteri si setteri (in trecut ma uitasem pe un curs de Spring rest api, mi-a placut pentru ca semana mult cu .NET, dar era un exemplu simplu, fara modele in spate)

Prietena avea de facut un proiectel simplu si m-am uitat si eu putin. mi se pare exasperant sa apelezi campurile unei clase doar prin metode, sa verifici un string amarat doar prin metoda equals, ah, si streamurile … sunt un chin.

exemplu:

 if (person.getFirstName().equals("Alex")) {
   person.setLastName("Gabi");  
 }

in loc de


if (person.firstName == "Alex") {
   person.lastName = "Gabi";
 }

exista ceva mai rau de atat? :)) Imi pare ca e foarte mult cod inutil si devine greu de urmarit. (stiu, parca era vorba de imutabilitate, dar parca se poate face si in alte moduri, mai elegante. cel putin in alte limbaje). Ori am inteles eu gresit? :smiley:

Alt insert in IntelliJ si iti genereaza el.
:slight_smile:

Daca te plangi despre acel lucru, ai lucrat f putin cu java :grin:

mie mi se pare mai rau in .NET sa platesti liceenta pt windows server, stiu de net core, dar paca totusi nu functioneaza bine pe linux, cel putin unele librarii.

E urât, dar m-a interesat să funcționeze.

https://streamable.com/9g3ghm

6 Likes

E plin de geeks pe aici, nu-i pasa nimanui cum arata ci ca merge.

Am vazut acum cativa ani un proiect al unora care au legat o masinuta cu camera video la o pagina de web si te puteai conecta sa te plimbi cu ea online, in real time. Mi s-a parut o idee super, iar tu nu esti departe.

Cu setteri si getteri ai beneficiul sa ai value objects pentru nume.