Backup server VPS Hosterion/Intovps

Salutare
am un VPS pe windows la Hosterion/Intovps.azi m-au sunat clientii ca nu se mai pot conecta la aplicatii,am gasit sistemul de operare inghetat in faza de boot.m-au ajutat cei de la suport si dupa un restart fortat a pornit.problema este ca ei nu ofera si solutii de backup,mi s-a spus sa rezolv singur problema,nu vrea sa ajung in ziua in care nu mai porneste sistemul si sa-mi pun in cap clientii
solutia pe care o vad momentan este sa ma mut in alta parte,am gasit https://www.thc.ro/gazduire-vps care ofera si backup zilnic

multumesc pt orice sugestie

Daca provideul ofera backup, este un add-on bine venit, dar nu m-as baza pe el - din pacate multi au invatat asta pe propria piele.

Cel mai bine sa ai propriul backup, separat de provider, unde sa ai control 100% asupra acestuia.

Asa ca, in locul tau, m-as uita la o solutie Veeam (Free Backup Software For Windows, VMware, & More - Veeam) cu stocare backup pe un server extern.

PS: pe pagina mentionata de tine nu am gasit niciun cuvant backup / back-up / back up

1 Like

ms
pe pagina principala(https://www.thc.ro/),scrie asa “Backup zilnic GRATUIT”

Corect, scrie, dar tind sa cred ca se refera la gazduirea Shared, nu la VPS. Poti intreba la suport inainte sa te decizi cu mutarea.

1 Like

Backup-ul nu e ceva magic, in functie de ce utilizezi si care sunt cerintele sunt mai multe optiuni.

La backup trebuie sa inveti ca faptul ca se face backup nu inseamna si ca se poate utiliza in caz de nevoie.

Daca se face backup la intreg vps-ul (snapshot la imagine) e posibil sa faci backup si cand e blocat si sa nu mai porneasca :slight_smile:

3 Likes

Pe VPS-urile managed oferim backup si pentru sisteme Windows (integrat, evident, cu sistemul de operare, ca sa faca flush-urile necesare de write si sa nu ajungi sa ai o imagine corupta).

Pe IntoVPS nu avem o oferta standard de backup. Discut maine cu colegii si vedem ce iti putem oferi.

2 Likes

Chiar de sarbatori a crapat un site si am folosit backup-ul. Eu am un shared hosting cu cPanel si un sistem de backup facut de provider (daca nu ma insel). Am refacut un intreg director dar si db cu backup vechi de o luna de zile ca cele mai recente nu mergeau.

Unde vreau sa ajung e: sa te asiguri ca ai suficient backup back in time in asa fel incat sa fie folosibil. Depinde de ce aplicatii ai, cat de frecvent sunt folosite, etc…

1 Like