Backup Windows Server

Salutare.

Am un server web IIS și caut o soluție de backup, de preferat care suporta FTP.

Ma gândeam sa rulez tool-ul default de backup și sa mut conținutul. Teoretic as putea face un batch care sa facă asta, dar nu vreau sa las datele de autentificare in plain.

Merci frumos :beers:

1 Like

Cobian backup https://www.cobiansoft.com/
E gratuit, poti face backupuri full si incrementale , artivate cu parola , le urci unde vrei.
E prea misto.

4 Likes

Evita sa folosesti protocolul FTP, din start macar SFTP.

FTP-ul e plain/text, necriptat, deci oricine in aceiasi retea, sau pe ruta ta catre masina/solutia de backup, poate vedea userul/parola indiferent ca nu o pui tu in scriptul respectiv.

Find backup, sper ca la sfarsit sa faci un checksum, cat e local si cat s-a dus de fapt in partea cealalta. Arhitectura FTP/SFTP nu iti permite sa faci asta, decat daca faci extra scripturi pentru aceasta verificare.

2 Likes

Tu ai două probleme în enunț:

  • backup-ul propriu zis. Poți folosi Reflect, Cobian, Bacula etc. În funcție de ce vrei să ai în backup, chiar și zip -r backup-21-09-22.zip /public_html ar putea fi o variantă.
  • transferul remote. Poți folosi ftp, sftp, scp, rsync, porumbei voiajori etc.

Chiar dacă pare, cele două probleme nu au legătură. Majoritatea - dacă nu toate? - programelor de backup permit rularea unui script/aplicație când se termină un backup.

Eu aș face transferul cu scp/rsync apoi aș rula un checksum prin ssh (chiar dacă serverul este Windows, de câțiva ani este inclus și server SSH)

Când începi să spargi operațiunea de back-up în pașii ăștia doi vei vedea că vei putea adăuga (relativ) ușor strategii suplimentare de backup (e.g. pe un alt suport fizic).

4 Likes

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. :rose:

Cobian parcă avea verificare de checksum automată parcă. Nu am lucrat demult cu el dar multe programe de backup fac asta by default din câte știu

Am instalat Cobian Reflector si am urmarit consumul pentru cateva minute.

Se pare ca sta undeva la ~ 90MB cu toate procesele pe care le are. Nu stiu daca-i mult sau putin, pentru ca nu am repere.