Bază de date EAN/UPC

Lucrez la o aplicație nouă și m-am lovit de o problemă ce nu am prevăzut-o: nu există o bază de date comună și publică (ori printr-un API ori descărcabilă) cu toate codurile de bare atribuite produselor (produsele vândute la raft au un cod de bare unic, înregistrat într-o bază de date - GEPIR - ce aparent nu este publică)

Ce am găsit până acum?

Următoarele nu găsesc (aproape) nimic:

Următoarele sunt oarecum utile (din punct de vedere al rezultatelor):

  • http://eandata.com/ nu găsesc nicăieri un preț foarte clar pentru API (dar pun la dispoziție și o versiune ce poate fi descărcată, la doar $650 + $75/an pentru actualizări). Cu toate astea, sunt singurii ce par a fi utili.
  • http://www.upcchecker.com/ - găsește majoritatea produselor dar nu oferă nici API nici download.
  • http://www.upcscavenger.com/ la fel ca mai sus
  • http://gepir.gs1.org/v32/xx/gtin.aspx?Lang=en-US - ăștia, teoretic, sunt mama și tata codurilor de bare. Majoritatea produselor sunt găsite dar, din nou, nu oferă nici un fel de acces programatic al datelor (în plus, din câte am înțeles, au o limită de câteva request-uri/zi)

Sigur, astea sunt doar câteva din cele găsite în câteva zile de căutări intense.


Alte sugestii?

2 Likes

unii din clientii mei care importa produsele isi genereaza singuri codurile de bare (dupa standardul lor intern) si lipesc eticheta peste codul de bare al producatorului (am vazut ca se practica asta la importatori).

deci, nu stiu cat de mult te ajuta bazele alea de date.

1 Like

Păi dacă am cerut, probabil mă ajută :smile: Am nevoie să pot scana absolut orice produs este pe piață. Codul de bare folosit intern nu deranjează prea tare, pentru că sunt șanse destul de mici să se pupe cu ceva din GEPIR.

Ce solutie ai gasit pana la urma ?

Niciuna, proiectul a fost amânat pe o perioadă nedefinită.

1 Like

Codurile alea de bare nu sunt centralizate nicaieri. (un lucru prost daca ma intrebi pe mine, dar cand au aparut ele nu prea era asa la moda internetul). Sure, parte sunt centralizate, dar nu sunt toate, deci nu te poti baza…

La proiectul meu nu era o problemă atât de mare pentru că utilizatorul scanează și confirmă produsul, cu posibilitatea de a adăuga un produs ce nu există.

1 Like

Codurile de bare tip ean13/upc/jpc sunt gestionate de asociatiile respective. Incearca sa iei legatura cu gs1 romania si te vor lamuri. Totusi, contrar celor afirmate de ei nu toate codurile sunt centralizate, mai apar si dubluri si zone gri etc.

2 Likes

Pana la urma exista vreo solutie la problema asta? Ma intereseaza sa fie o baza de date cu toate codurile de bare din ro pentru produsele alimentare, pe care eu sa pot face scrapping sau sa aiba api.