Bisnitarii programelor de mentorat in IT

Nu conteaza portofoliul, ce nu ai inteles? Asta tot zic cei 2…

1 Like

Sigur ca nu. Nu conteaza nici ce stii, nu conteaza nimic altceva decat sa le dai lor banii :slight_smile:

1 Like

Salut, sunt autorul video-ului din prima postare a acestui thread.

Vreau sa fac un mic update. Petru Trambitas si WellCode au pierdut pe fond procesul pe care l-au pornit impotriva mea. S-a respins cererea lor de daune materiale si morale + trebuie sa plateasca cheltuielile mele de judecata in valoare de 2900 lei.

Detalii: Judecătoria CLUJ-NAPOCA - Informaţii dosar

In acelasi timp Petru Trambitas si WellCode au mai multe procese cu clienti care au renunta la program si de la care vor sa recupereze toata suma din contract: Portalul instanţelor de judecată - Căutare în portal

18 Likes

Peste 1 an, 2 incep si astia(Dascalu et co)sa se clatine. Si o sa vorbim de mii de euro.

Sunt oameni care vand cursuri pe multi bani si majoritatea ofera 30-60-90 days money back guarantee … la noi, cu japca …

3 Likes

Nu ar fi prima incercare de a pune pumnul in gura libertatii de exprimare cu ‘justificarea’: imi dauneaza ‘afacerii’. Firme cu mult mai multi bani au incercat… si pierdut. Exemplu: ColonHelp vs. WordPress. Proces fără precedent în România (totb.ro). Firma respectiva a pierdut procesul.

Stilul e specific Bisericii Scientologice. Aia au avut o gramada de procese la activ prin care isi hartuiau criticii. Mai sunt exemple, de exemplu in ceva ‘stiinte’ cargo cult.

6 Likes

Stilul e specific Bisericii Scientologice. Aia au avut o gramada de procese la activ prin care isi hartuiau criticii.

Hartuire e atunci cand o sa aiba mentorii vreo 2000 de programari fake la sedinta de consultanta gratuita. Pe zi.
Sau cand o sa existe un efort coordonat de a da click pe reclamele lor pana le termina bugetul de advertising.
Sau cand site-urile lor o sa inceapa sa hosteze continut cu pornografie infantila.

Un IT-ist din Cluj este Mark Zukerberg de România. Petru Trîmbițaș, fost olimpic la informatică, pregătește acum programatorii de top ai României. La 26 de ani, Petru este primul tânăr din țară care a făcut un milion de euro din asta. A lucrat la Facebook în New York și la Google în Los Angeles.


„M-a motivat faptul că am vrut să fac o schimbare în domeniul meu. Eu lucram înainte în vânzări. Am reușit să mă angajez înainte să termin cursul WellCode. Nici nu știam ce înseamnă informatică. Nu am făcut nici în liceu nimic. Eu am pornit fix de la zero”, a spus Adrian Bucur.

A „pornit fix de la zero” și s-a angajat data anaylist.

1 Like

Oare cât o mai costa un articol plătit fără (P) în zilele noastre?

5 Likes

Nu cred că a pierdut nimeni nimic. La fel ca și în cazul WellCode, acuzele nu au fost fondate.

https://insulaindoielii.ro/trial-updates/

Update 5: Trial was struck down entirely as unfounded. Zenyth need to pay damages to WordPress but they can still submit for appeal. We’ll see what happens.

Update 6: Zenyth has voluntarily dismissed the trial, retracting the appeal. This means they now have to pay 4000 USD as trial expenses (this is a significant amount in Romania) and my articles stay up as they are.

(dar rămâne încercarea îndesării pumnului în gură)

2 Likes

E o forma de exprimare.
Cred ca e ok cand te referi la un proces.
Ceva timp si bani tot s-au pierdut. Din pacate timpul celor acuzati pe nedrept nu poate fi recuperat.

Dacă era oricine altcineva de pe forum acceptam un e o formă de exprimare, dar de la tine?

DE LA TINE, care ia totul ad litteram? :troll:

4 Likes

A pierde sau a castiga un proces este ad literam.

Sper ca cineva sa faca PLANGERE PENALA in cazul acestori Jmekeri. Cel mai corect s-ar incadra la INSELACIUNE cazurile in care refuza sa returneze 99% din baniii celor care vor sa iasa din asa zisul program al lor. Mai mult de 50 Euro nu face ce pretind ei ca “predau”, in nici un caz 5000 cat am dat eu.

Idea e ca astia dau 2 testimoniale pe luna de la niste baieti ce au spamuit 500 de HR-isti pe LinkedIn. Ca pana la urma nimeresti unu care are in spate vreun team lead disperat, caruia i se apropie deadline-ul. Dupa ce ai prins contractu baietii jmekeri te recompenseaza repede sa le faci un clip si schema Ponzi urca mai sus.

Daca are vreunu deschis dosar catre Jmekerii Liberi din IT as fi curios pe ce ruta a mers:

  • Proces civil de recuperare a daunelor sau
  • Plangere penala, inselaciune?
1 Like

Confirm ce zici, cei pe care ii cauti pe Google cu ‘site:linkedin.com “only interested in remote work”’ sunt ucenici de la Jmekerii Liberi din IT.

Se vede “semnatura” profi a celui dintai Jmeker in layout-ul CV-urilor de LinkedIn: multe emoji-uri :))

1 Like

Nu ca as vrea sa par tehnic aici, si oricum sunt de acord cu ideea din spatele postarii tale, dar dosar penal nu le poate deschide decat un procuror. Ma rog, ar mai fi si aici de discutat, se dispune “inceperea urmaririi penale” mai intai si oricum nici aia nu inseamna mare lucru pana la o hotarare judecatoreasca definitiva, dar sa o lasam asa.

Daca vrei damage incepi cu o plangere penala. Aia da, o poti face. Pentru “Inselaciune”. E un bun inceput. Vor trebui sa dea cu subsemnatul pe la parchet. Ah, neaparat citeaza unul ca “martor” ca doar asa ii obligi sa vina la parchet. Daca e doar “acuzat” poate trimite avocatul. Daca e martor si nu se prezinta, vin dupa ei cu mandat de aducere. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Apoi continui cu copyrights strikes pe canalele lor de yt. Cand urmaream smecherul intern de la google pe yt, acum ceva timp cei drept, gaseai cam la fiecare video de pe vremea aia un motiv intemeiat. Clipurile sunt inca sus pentru cine are timp si chef de asta. La 3(parca) copyright strike intemeiate sunt out de pe yt.

Youtube am inteles ca are un broke af process pentru treaba asta dar hey…eu doar zic ce as face eu. Legal. Nu zic ca ar trebui sa faci ai tu la fel :wink:

2 Likes

True, ma gandeam la plangere penala, intradevar un judecator incuviinteaza daca exista temei pentru a porni un astfel de proces.
Am modificat post-ul.

Eram curios daca mai sunt victime :slight_smile: interesate de a deschide un fel de “Class Suite” cum e la americani, adica mai multi fac acelasi tip de plangere.

Bun sfatul cu “martorul” :slight_smile: Idea e ca taicamiu a trecut de curand printr-un proces si l-a castigat dar kkt-urile astea se lungesc mult 1.5+ ani, iti trebuie multa rabdare dar cand sunt mai multi sansele cresc.

Nu știu cât s-ar încadra asta juridic. Poți vorbi cu Danileț, tipul ăla care e judecător dar e destul de activ pe social media și online, trimite-i undeva un mesaj privat vezi ce spune.

Am ascultat recent clipul ăla audio iar și îmi aduce aminte de vrăjitoarele rome de pe youtube. Întotdeauna tarifele la ghicit variau după cât te vedea de bine îmbrăcat :))

1 Like

Pentru cine e curios cum arata continutul contractului cu Jmekerii Liberi.din.IT():

CONTRACT DE FURNIZARE DE CONȚINUT DIGITAL

Nr. /_____

  1. PĂRŢILE CONTRACTANTE:
  • IT FREE$$$ MENT$$$$$ S.R.L. cu sediul în localitatea V$$$$$$$i,
    Bul$$$$$l P$$$a, nr. 1/I, CONSTRUCȚIA XX, et. Y, BIROUL NR. ZZ,
    COMPART. WW, jud Ilfov, CUI $$$$$$$$$, înmatriculată la Registrul
    Comerțului sub nr. JJJ/$$$$/$$$$, reprezentată legal prin dl. D$$$$$U
    C$$$$$N, administrator, în calitate de furnizor de conținut digital,
    denumită în continuare Furnizor.
    şi
  • __________________ cu domiciliul în localitatea ________________, CNP
    _____________, telefon __________, e-mail _______________________,
    în calitate de beneficiar al conținutului digital, denumită în continuare
    Beneficiar,
  1. OBIECTUL CONTRACTULUI.
    2.1. Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea de către Prestator a
    programului de mentorat online pentru trecerea de la angajat la freelancer.

  2. DURATA CONTRACTULUI.
    3.1. Prezentul contract reprezintă acordul de voinţă al părţilor şi se
    încheie pe o perioadă de 12 săptămâni, intrând în vigoare la data __________.
    3.2. Orice modificare a contractului se poate face numai prin act
    adiţional.

  3. OBLIGAȚIILE PĂRȚILOR:
    4.1 Obligațiile Furnizorului:
    Să furnizeze serviciile de mentorat digital care constau în:

  • modulele cu conținutul programului, la care Beneficiarul va avea acces
    treptat, pe măsura rezolvării temelor asignate fiecărui modul.
  • convorbiri live și Q/A săptămânale și convorbiri înregistrate din trecut
  • accesul pe grupul privat de Facebook pe toata durata contractului
  • suport și feedback în 24-48 ore, pe toata perioada contractului - acesta
    consta în oferirea de răspunsuri în rubrica de comentarii de pe grupul de
    facebook
  • acces după finalizarea programului la comunitatea de freelanceri
    4.2 Obligațiile Beneficiarului:
    Obligațiile Beneficiarului sunt:
  • să participe activ la programul de mentorat stabilit de către Prestator
  • să execute sarcinile pe le primește de la mentorii din program
  • să plătească contravaloarea serviciilor efectuate la termenele şi în
    modalităţile stabilite în prezentul contract, plata fiind făcută personal de către
    fiecare participant la program. Nu se acceptă nici înscrierea și nici plata făcută
    pentru un grup de persoane.
  • să păstreze confidențialitatea asupra conținutului programului de
    mentorat, program care e cu copyright (drepturi de autor) și nu poate fi distribuit
    fără acordul Prestatorului
  1. PREȚUL ȘI MODALITATEA DE PLATĂ.
    5.1. Contravaloarea serviciilor este de 5000 EUR, care se va achita în Lei,
    odată cu încheierea contractului, la cursul BNR de la data încheierii
    contractului.
  2. PROTECȚIA DATELOR.
    6.1. Părțile respectă cerințele Regulamentului nr. XXX din YY 2016
    privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu
    caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. Datele vor fi folosite
    doar pentru realizarea scopurilor stabilite în acest contract.
  3. DISPOZIŢII FINALE.
    7.1. Orice neînţelegeri ce pot să apară pe parcursul derulării contractului
    se vor rezolva pe cale amiabilă, şi numai cu totul excepţional se va apela la
    Arbitrajul de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a jud. Cluj.
    7.2 Orice document şi/sau informaţie în legătură cu executarea acestui
    contract se consideră a fi informaţii confidenţiale.
    7.3 Conştienţi fiind de responsabilitatea sancţiunilor, prin prezentul
    contract, părţile se obligă să folosească informaţiile deţinute în unicul scop al
    obiectului contractului şi să păstreze deplina confidenţialitate a acestora.
    7.4. Totodată părţile se obligă să nu divulge, pe orice cale, parţial sau în
    totalitate, nici unei terţe persoane fizice sau juridice, cu excepţia autorităţii
    competente, conţinutul acestor informaţii şi/sau să le folosească sau să lase a fi
    folosite de asemenea manieră care ar înfrânge scopul pentru care le deţin sau
    care direct sau indirect, ar duce la lezarea, pe orice cale şi în orice mod, a
    intereselor părţilor.
    Prezentul contract s-a încheiat la distanță. Prin semnarea acestuia fiecare
    parte recunoaşte primirea unui exemplar.
    FURNIZOR, BENEFICIAR,
    IT FREE$$$ MENT$$$$$ S.R.L.
    D$$$$$U C$$$$$$N

ANEXA LA CONTRACTUL
Nr. /_____

  • _________________________ cu datele de identificare din contract, în
    calitate de beneficiar al conținutului digital, denumit în continuare
    Beneficiar,
    Înțeleg că ați investit ani pentru a învăța, organiza și pregăti cunoștințele și
    procesul pus la punct în L$$$$$$$e.i$$t() și sunt de acord să tratez acest material
    cu respect.
    Investesc în acest program cu ochii deschiși, îmi permit această investiție și nu
    mă înscriu din disperare.
    Înțeleg că toate plățile sunt nereturnabile odată ce programul a început și că nu
    există opțiunea de retragere.
    În acest sens am fost informat cu privire la dreptul de retragere de 14 zile,
    dar având în vedere că odată ce primesc acces la program primesc conținutul
    digitalizat al informației, înțeleg să renunț la acest drept (conform Art. 16, lit.
    m din OUG 34/2014).
    Înțeleg că acest program va presupune muncă din parte mea dar sunt pregătit
    pentru această provocare.
    Înțeleg că mentorii și antrenorii din program nu mă vor menaja și îmi vor da
    feedback direct.

BENEFICIAR,
EU, FRAIERUL

1 Like

Pai atata timp cat ei au facut ce scrie acolo … s-a spalat pe maine de alte acuze. Contractual, nu sunt obligati sa faca sau sa promita nimic in plus.

Really, ani ? =))) Link-ul magic catre cursul de mentorat e un pic mai sus in thread.

Profi exprimarea, n-am ce zice :)))

Pentru mine asta era un red flag major si nu continuam mai departe.

2 Likes