Bisnitarii programelor de mentorat in IT

Pana la urma, oricine poate ajunge developer la Google sau Facebook, exista destule resurse in sensul asta.

Intr-un curs de mentorat nu as vedea rostul detaliilor tehnice, pana la urma fiecare programeaza in ceva diferit, este irelevant.

Omul ar trebui sa straluceasca la vanzari, marketing, networking, etc. N-am vazut absolut nimic de la el in directia asta.

1 Like

Jon Skeet răspunde la toată lumea.

It’s his thing.

1 Like

Atunci vreau să văd un SRL pe numele lui cu niste venituri serioase.

Înainte era vorba că predă tehnic, acuma predă antreprenoriat. Păi atunci trebuie niște rezultate dovedite înainte.

Până la un nivel decent de pregătire, un developer își poate lua “mentoratul” lucrând în echipă.
Ca începător, întotdeauna vor fi alții mai calificați în echipă.

Poți deveni mentor pentru cei sub nivelul tău, cu condiția ca produsele pe care le fac ei să le poti face tu singur.

Asa cum a mai spus cineva mai sus, dacă nu arăți niste cod, sau macar sa demonstrezi practic ceva, nu prea esti mentor.

3 Likes

3000-5000 de euro sa inveti C++ “personalizat”… misto treaba. Dupa care ia-o de la capat cu Java, Php si Python care sunt la cautare in piata acum…

e urat sa i numesti bisnitari sau panacotari. sunt si ei oameni si asa cum unii isi permit sa se joace cu bombele, la fel de normal e sa se abuzeze de oameni prosti. prost nu e ala care cere ci ala care da. <- life lesson.

2 Likes

Recunosc ca astept cu sufletul la gura reactia lui.

1 Like

Facem o chetă si trimitem pe cineva incognito la un curs al acestor “bișnițari”. Astfel aflăm adevărul.

1 Like

Cred ca tocmai faptul ca nu a adresat in niciun fel inregistrarea respectiva arata care este adevarul.

Puts down popcorn. :slightly_frowning_face:

Sauuuuu ultimul film a fost făcut înainte de apariția înregistrării respective și nu a avut timp să o „combată”. :smiley: :smiley:

Keeps popcorn at hand :popcorn:

3 Likes

Dan Diaconescu Direct. :troll:

3 Likes

Pare ca este nevoie de facultate in IT, in special pt dev. Asta ca sa nu dai vreo cateva mii de euro :troll:
Este adevarat, nu faci cu interni de la Google, dar macar este mai ieftina sau chiar moca(daca esti la buget)

1 Like

Omul sterge orice comentariu legat de subiect …

4 Likes

A trecut mai mult de o saptamana de atunci, dar o sa fiu de acord cu tine pentru moment :smiley: O sa fiu in preajma, urmarind cu interes si ingrijorare subiectul.

1 Like

Realist vorbind, cat de greu poate fi sa faci un video de 5 minute in care sa explici cum sta treaba ?

1 Like

Nu cu interni de la google. Eu am facut-o cu de-aia cu doctorate pe la Harvard si Oxford, de exemplu. Clar ca asemenea doctorate nu se compara cu ‘jmecheri’ de Google.

2 Likes

Sunt curios cat din lumea care ii comenteaza cu patos la clipuri s-a prins ca nu te invata nimic tehnic ci doar iti ofera suport ca sa-ti cresti business-ul de freelancer.

1 Like


:grin:

2 Likes

Aha. Si daca esti zero tehnic, tot la 8000 euroi / luna ajungi in urma invatarii nimicului tehnic de la el, dar prin ‘cresterea businessului’ asa cum te-a invatat? Ar fi cam ciudat… daca vrei sa inveti de-alea, mai bine il alegi pe Ghita mafiotul pe post de mentor, macar ala are dovada ca chiar poate, nu internship de Google.

3 Likes