Poate o fi un freelancer de succes!
Mai are putin si ne dezvaluie ca si el a facut cursul si castiga 300000 euroi / an.
Cam multe comentarii!
Imi face cineva un rezumat? Unde trebuie sa depun cererea pentru 12k pe luna?
Nu de alta, dar daca vede nevasta-mea reclama o sa ma intrebe unde sunt banii si ce dracu fac in celelalte 4-5 ore despre care zic “ca le petrec la birou”
Ca sa câștigi 12k trebuie sa pui 4k înainte și ii triplezi e ca la caritas.
Daca trebuie dau si 500euro spaga ca sa nu stau la coada
Hai ca merge, dar sa nu afle si altii ca apoi rasufla treaba
Nu esti ambitios deloc.
Trebuie sa vrei aia cu 4 ore / zi = 20k.
Da’ trebuie sa ai cursul unui tepar cu ITul ca sa iei dublu fata de unul de-asta cu doctorat dintr-o tara ne-bananiera: 20 Best numerical software developer jobs (Hiring Now!) | SimplyHired
Cat ai fi dispus sa investesti “teoretic, realistic”, ori e teoretic or nu, eu as zice oricat din moment ce e teoretic, si nu trebuie sa o fac si practic, ce vrajeli, te i-a cu investitul ca suna bine.
Prea multe vrajeli, daca ar face doar o consultanta pe gen 200 euro, sa te duci cu o intrebare, si sa te ajute sa iti faci actele, , sa faci contracte etc si cum sa vb cu potentiali clienti cum sa cauti (bine din ce am inteles iti zic sa spamezi linked-ul si sa te dai expert)
Ce nu le spune e ca clientul fraierit ii poate da in judecata ca nu a prestat conform promisiunilor, sa-si recupereze banii.
Mai ales daca cer bani cum se povesteste in propaganda.
Si ce nu le spune e ca daca au mintit ca sa prinda proiectul, o sa piarda procesul.
Există asigurare de răspundere în IT (obligatorie pe afară), dar da, e posibil ceea ce zici.
Mi se pare cam dubios salariul ala de programator in NY cu 97k
Nu de alta, dar un profesor de gimnaziu di n NYC cu experienta are vreo 80k
Nu te obliga nimeni sa te angajezi pe postul ala, poti sa te angajezi si ca profesor de gimnaziu cu experienta, chiar daca nu ai experienta si nu ai bacu’ luat
Se stie ca ‘poti’, asta e exprimarea tipica.
Lasand gluma la o parte, nu stiu cat de ‘dubios’ e, doar am dat un search pe ceva joburi ce necesita sa stii ceva mai mult decat ceva framework javascript.
General Atomic ofera max $170000 pentru o slujba de-asta: Senior HPC Software Developer - General Atomics and Affiliated Companies | San Diego, CA
Zgarcitii naibii, mai bine dai 5000 euroi la expertii din tara bananiera Romania si iei dublu dupa aia facand pagini web. Si mai au pretentia si de doctorat, nu le ajunge gimnaziul, tupeistii naibii. Dubios de dubios!
Cum reusesc ei sa convinga pe cineva din California sa urmeze toate acele studii pentru a primi $130,000 - $170,000 ca senior, cand in acel stat sunt n firme ce ofera juniorilor, proaspat absolventi de facultate, mai mult?
Sau se adreseaza celor care chiar au vrut sa studieze acel domeniu, sa aibe si ei unde munci, sa nu moara de foame?
Da, da, toata lumea castiga milioane de $$$ pe secunda pe-acolo. Am auzit eu de la un vecin care are un var care are o amanta care are o ruda pe-acolo.
Te invit sa arunci o privire pe /r/cscareerquestions/, /r/Fire si alte subreddituri de genul ca sa vezi ca salariile astea exista si nu sunt rare in US.
Ca junior poti castiga chiar si 100k pe an. Daca ai cativa ani de experienta poti ajunge la 150-200k fara nici macar a lucra la vreun FAANG.
O sa scriu si eu pe reddit ca am salariu de tspe miliarde de euroi pe secunda
Serios, nu mai credeti toate povestile nemuritoare pe care le vedeti aberate pe internet.
‘poti’ - Dupa cum ziceam, exprimarea tipica.
Poti lua si premiul Nobel, dar guess what? N-o sa-l iei, cu o probabilitate extrem de mare.
In general meserii asociate “stiintei” nu platesc bine din ce am observat. Apar din cand in cand pe HN discutii despre viata de grad/post-grad, oportunitati de job-uri, etc. si e trist. Se bazeaza pe faptul ca sunt interesante si (cateodata) de impact mare, asa ca lumea e OK sa ia un pay cut ca sa lucreze acolo.
Dar ca intodeauna e (si) o problema de supply-and-demand. Sunt mai multi oameni care stiu sa faca HPC decat e piata pentru ei (altfel am vedea salarii mult mai mari). Drept urmare platesc relativ putin comparat cu cat trebuie sa investi si studiezi. Sau cat ni se pare noua “corect”. Probabil ca ar merge si mai jos de atat, dar nah. Dupa un punct orice dev suficient de calificat sa faca HPC se poate muta pe un alt tip de dev job care e mai cautat si sa faca un salariu mai mare. Vezi si Baumol effect - Wikipedia
Again, level.fyi → Google Software Engineer Salary | $188K-$1.2M+ | Levels.fyi
Datele sunt destul de realiste (pentru US (SV+NY)). L3 ala e entry-level pentru absolventi de BSc sau MSc. Trebuie sa fi “bun” dar nu PhD in computational physics strong.
Nu inteleg reticenta asta in a crede salariile. Incerc sa fiu cat mai obiectiv/realist. Oamenii respectivi nu au nici un motiv sa minta, ei cauta raspunsuri la niste intrebari/probleme pe care le au.
Ca sa iti dau un exemplu, stiu caz concret (un prieten) care lucreaza cu o firma din US ca si contractor pe 140k pe an. Si are vreo 5-6 ani de experienta.
Oamenii nu au motiv sa minta pe internet
Tot ce e pe internet e adevarat!
Serios, tot cu erori de logica?
Ah, sa nu uitam de mareata evidenta anecdotica, aia e cea mai cea! Daca e cu ‘testimoniale’ pe youtube, e imbatabila.
Ar trebui sa va mai uitati si la statisticile oficiale de la cei care au acces la toate datele, sa nu dea cu esantionari de convenienta, self-selection bias si alte prostii asemenea. Adica institutiile alea de stat care se ocupa cu impozitari, etc. Alea au datele mai reale, nu grupuri pe reddit.