Breșa de date - Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC)

discuție și pe r/programare

7 Likes

Stiu ca e off-topic, dar ce cauta petul ala gol pe jos?? :sweat_smile:

Cat despre bresa de la ONRC - numai cine nu lucreaza nu greseste! :sweat_smile:

Angajatii de prin institutii de genul ONRC banuiesc si eu ca nu au, intern, security engineers. Da, stiu, au platit firme externe ca sa faca asta, dar nici nu are rost sa mai dezbatem acest subiect.

Ce vreau sa spun eu e ca singura insitutie in care am incredere la nivel informatic in Romania e SRI-ul. Iar SRI-ul cica are o divizie care se ocupa de mentinerea securitatii altor institutiii. Se pare ca pe la ONRC n-au ajuns.

Deci, ca sa va dau si una calda, sa mai prindeti un pic de incredere, va recomand sa urmariti acest clip, sa-l urmariti pe acest domn, care este directororul CyberINT Romania (divizia de cyber security a SRI).

E omul potrivit la locul potrivit. Nu ca doar abilitati manageriale… Omul e blana pe securitate cibernetica.

La minutul 1:01:54, povesteste asa:

…Spre exemplu a fost un atac, pe care l-am gasit in timp real la o institutie, n-o sa dau numele, dar nu sunt prea multe in care sunt toate datele noastre pe acolo.
Si i-am vazut pe chinezi acolo in timp real… cum isi faceau niste pachete cu multe milioane de date, pe care se pregateau sa le ia. I-am oprit. Poate ca a fost alta data si nu i-am gasit, dar de data asta i-am gasit.
Da, a fost fascinant. Sa ne batem cu ei in timp real si sa-i oprim… Si n-a fost metoda ca am scos cablul din priza… Am reusit sa intelegem si pe unde au venit, si cum au facut…

1 Like