Browser-ul Opera vine cu un VPN built in

Articolul e aici.

Nu l-am încercat, dar sunt curios care e scopul final. Oare oferă VPN gratuit și nelimitat pentru o anumită perioadă, după care urmează ca Opera să intre și pe piața VPN-urilor?

În articol nu se spune nimic despre vreun fair use, lăsându-se impresia că traficul este nelimitat. Oare ce se întâmplă dacă vreau să văd toată colectia Netflix? Hmm… :slight_smile:

update: L-am instalat, site-urile nu par a se încărca vizibil mai greu. Rămâne de văzut cât de bine va funcționa în viitor.

4 Likes

Opera ofera deja un serviciu de VPN: SurfEasy. Preturile sunt ceva mai mari decat la competita directa (TunnelBear, sa zicem), la 78$/an (cu reducere). Ramane de vazut ce vor face cu integrarea din Opera, daca va fi doar o unealta pentru upsell in SurfEasy sau chiar va fi ceva gratuit si util.

3 Likes

Sigur nu doar au renumit functia Turbo? Din cate stiu, Opera Turbo facea ceva similar… poate doar au dat redenumire… dar ar avea mai mult sens sa limiteze VPN-ul, in cateva luni.

Sigur. Atunci când activezi VPN îți spune că nu e compatibil cu Turbo…

2 Likes

@iamntz ca fapt divers, eu folosesc Proxmate pentru Netflix. Merge ok si pot schimba intre diverse zone (US, UK etc). Un feature interesant e ca iti deblocheaza si video-urile Youtube cand iti apare mesajul ala cu ‘nu poti vedea acest video datorita bla bla copyright’.

Eu nu as folosi Opera, mai ales ca acum este detinut de chinezi si mai ales ca acum au un VPN gratis. Plus ca Opera este bazat pe Chromium, care are un WebRTC bug care iti descopera IP-ul cand esti in spatele unui VPN. :slight_smile: https://www.reddit.com/r/technology/comments/4fuyxf/operas_new_baked_in_vpn_is_not_a_good_solution/

Daca vreti experienta originala Opera, incercati Vivaldi, dezvoltat de echipa originala de la Opera. https://vivaldi.com/

1 Like

Cam in orice browser poti dezactiva WebRTC, si daca il tii activ … atunci iti meriti soarta :slight_smile:

Ca o paralela la echipa originala Opera lucrand acum la Vivaldi, o parte din developerii Firefox lucreaza la Brave Browser care, cel putin in teorie, inlocuieste reclamele intrusive de pe site-uri cu reclame neintrusive dintr-o retea a lor, iar tu, utilizatorul, primesti 15% din profit.

Cu tot respectul pentru Brendan Eich, not gonna work. Prefer adblocker-ul.

Eu as prefera browser-ul si lafel ar prefera si africanii carora un dolar le poate pune mancare pe masa o saptamana (zic si eu, nu stiu situatia exacta; I might be blowing the things out of proportion quite a bit).

Corect, dar nu cred ca ii poate ajuta Brendan (si implicit Brave) cu ceva pe copii orfani din Africa :slight_smile:

Da, că reclamele sigur sunt făcute pentru ăia din Africa, pentru care 1 euro înseamnă mâncarea pe o săptămână. Ei contează când vine vorba de a vinde chestii… :))

4 Likes

eu folosesc TunnelBear, extensia pentru Chrome. E bun când vreau să ascult RadioGuerilla la muncă sau să dau o tură pe newgrounds.com (de altfel blocade de admini) n_n

2 Likes