Buguri stupide pe GitHub


(Adrian) #1

Si uite asa… am mai deschis un bug report pe GitHub.

Am mai deschis eu si altele, dar asta e ‘special’: https://github.com/ddbkoll/PyRADS/issues/2

Cum am ajuns sa ma uit in cod pentru modele climatice? Pai e simplu, o propaganda religioasa agresiva din partea a tot felul de grupuri ‘stiintifice’ de pe facebook, combinata cu comentariile unora care n-ar recunoaste metoda stiintifica nici daca i-ar lovi cu ranga peste bot. Asa ca am aruncat o privire peste un gunoi numit ‘model climatic’ (eroarea propagandistilor a fost ca au pus ceva link-uri care au dus pana la urma la descoperirea codului). A fost foarte usor sa descopar o eroare ‘minora’ in care se foloseste spectrul H2O pentru CO2. Nu ca modelul ala n-ar fi gresit groaznic oricum^1, dar nici macar ce zice ca face nu face. Normal ar trebui sa urmeze o retractare a articolului plus scuze din partea tuturor alora ce se ocupa cu popularizarea pseudo-stiintei. Nu o sa se intample.

^1 Poate functiona la modul foarte aproximativ pentru Marte, in nici un caz pentru Terra.


(István F.) #2

Cine n-are doctorat nu face fizica/stiinta etc. E atat de simplu, ca sa nu cautati si voi ce a observat tovarasul :

    print "compute kappa at p,T = ",pres,temp
    kappaH2O = getKappa_HITRAN(grid.n,grid.n0,grid.n1,grid.dn, \
                    "H2O",press=pres,press_self=p_H2O, \
                    temp=temp,broadening="air", lineWid=25., \
                    cutoff_option="fixed",remove_plinth=True)

    kappaCO2 = getKappa_HITRAN(grid.n,grid.n0,grid.n1,grid.dn, \
                    "H2O",press=pres,press_self=0., \
                    temp=temp,broadening="air", lineWid=25., \
                    cutoff_option="fixed",remove_plinth=False)

Oricum majoritatea care scriu modele in python si nu in matlab isi scriu practic direct ideile in cod, asa ca e de asteptat sa fie probleme.


(Adrian) #4

Daca te uiti prin cod, poti sa-ti dai seama ca nu si-a scris ideile in cod. Adica nu sunt ideile lui. A preluat codul dintr-o carte, apoi l-a extins / ‘imbunatatit’, iar eroarea aia a aparut evident din motiv de copy/paste. A uitat sa modifice si numele moleculei.

Iar in bug-ul raportat e foarte explicita pozitia codului cu probleme, nu cred ca mai era nevoie sa dai si tu copy/paste :stuck_out_tongue:

Serios, pentru cod de-ala nu e nevoie sa ai doctorat. E o chestie banala (si falsa de nu se poate pentru situatia de pe Pamant).