C# sau Python? Ce limbaj iti poate garanta jobul?

Salutare tuturor!

Saptamana asta mi-a pus cineva o intrebare. Ce i-as putea recomanda dintre C# si Python. Neavand experienta in limbajele mentionate, am preferat sa intreb pe forum. Din experientele voastre, ce limbaj de programare iti poate “aduce” un job mai rapid? C# sau Python? Avand in vedere lipsa unei diplome de licenta in Automatica/CS si de asemenea, lipsa experientei relevante.

Am vazut ca pe Python, majoritatea joburilor deschise cer diploma de licenta si se indreapta spre Data Science, pe cand joburile pe C# la fel, cer tot diploma de licenta dar si o experienta avansata(5 ani).

Persoana in cauza nu doreste Data Science, ci isi doreste sa devina programator, sa creeze programe. Are cunostinte si in Web Development, dar isi doreste sa mearga spre Software Development din cauza ca nu se simte in “lumea lui” in Web Development. A mentionat si faptul ca momentan, se simte atras de limbajele acestea iar mai tarziu, cand va gasi un job stabil, isi va improspata cunostintele si cu Java.

1 Like

În România, probabil cu C# ai șanse mai mari să găsești un job. Trebuie să arăți că știi să folosești limbajul respectiv, însă. Cel mai simplu e cu proiecte personale.

Niciun limbaj nu garantează jobul. Este un lucru esențial pe care îl spun și celor care vor să se reconvertească profesional.

C# este mai apropiat de Java decât de python dar este și mai complicat. Nu sunt la curent care este cererea pe C#, dar pe python este foarte mare. Într-adevăr, multe roluri cer câțiva ani de experiență, dar cred că se găsește și pentru juniori. Python este un limbaj ușor de învățat (nu am spus-o eu) și popular. Nu știu care îi este problema cu web dev, dar e o zonă foarte cerută și e destul de greu să o ocolești, unless you have a good reason.

1 Like

@razvanpnn uite, din primele două răspunsuri ai aflat de ce nu există un răspuns adevărat la întrebarea ta :slight_smile:

Adevărul este că toate răspunsurile primite vor fi adevărate și false simultan.

Eu, că am tangențe majoritar cu webdev, nu cred că C# sau Python îți oferă vreo garanție, ba chiar te încurcă. Cunosc fix cinci persoane care altceva decât PHP și JS. Prin urmare, adevărul meu este că orice limbaj ce nu este PHP sau JS nu îți aduc vreo garanție.

Doar căăă…

Să îl luăm pe unul dintre amicii cu C#: pentru el, eu sunt singurul cunoscut care face ceva fără legătură cu .Net. Prin urmare, adevărul lui este că PHP nu-i aduce vreo garanție.

Culmea este că toți angajatorii din jurul meu caută PHP. Din jurul lui? Doar .net!


Sfatul meu?

Este o dovadă de naivitate să crezi că un limbaj îți aduce vreo garanție mai mare comparativ cu alt limbaj că… ceva. Șansele ca un limbaj să dispară peste noapte sunt zero. Șansele ca cererea unui limbaj să explodeze peste noapte sunt destul de mici.

Învață limbajul pe care îl știu cei din jurul tău, să poți primi ajutor de la ei. Nu neapărat ajutor la modul „cum fac asta?” ci ajutor indirect, e.g. observi discuțiile celorlalți. Învață limbajul care-ți place [1]. Sintaxă. Ecosistem. Paradigmă. Filozofie. După o perioadă, o să vezi că nu este atât de greu să migrezi spre un alt limbaj.

Uite o carte interesantă. fix pe tema asta :slight_smile:


  1. nu framework-uri! ↩︎

12 Likes

Cum vine asta? Web development e software development intr-o anumite directie. Sau facea doar design grafic?

Software Development referindu-se la limbaje de tip Java, Python, C++

1 Like

amandoua, daca le stii bn, insa in ro, cred ca c# mai degraba

O viziune gresita asupra lumii software.

Mentalitatea corecta e “invatam sa rezolvam probleme reale” (sa zicem “de business”), nu “invatam limbajul x”.

2 Likes