C# sau Python? Ce limbaj iti poate garanta jobul?

@razvanpnn uite, din primele două răspunsuri ai aflat de ce nu există un răspuns adevărat la întrebarea ta :slight_smile:

Adevărul este că toate răspunsurile primite vor fi adevărate și false simultan.

Eu, că am tangențe majoritar cu webdev, nu cred că C# sau Python îți oferă vreo garanție, ba chiar te încurcă. Cunosc fix cinci persoane care altceva decât PHP și JS. Prin urmare, adevărul meu este că orice limbaj ce nu este PHP sau JS nu îți aduc vreo garanție.

Doar căăă…

Să îl luăm pe unul dintre amicii cu C#: pentru el, eu sunt singurul cunoscut care face ceva fără legătură cu .Net. Prin urmare, adevărul lui este că PHP nu-i aduce vreo garanție.

Culmea este că toți angajatorii din jurul meu caută PHP. Din jurul lui? Doar .net!


Sfatul meu?

Este o dovadă de naivitate să crezi că un limbaj îți aduce vreo garanție mai mare comparativ cu alt limbaj că… ceva. Șansele ca un limbaj să dispară peste noapte sunt zero. Șansele ca cererea unui limbaj să explodeze peste noapte sunt destul de mici.

Învață limbajul pe care îl știu cei din jurul tău, să poți primi ajutor de la ei. Nu neapărat ajutor la modul „cum fac asta?” ci ajutor indirect, e.g. observi discuțiile celorlalți. Învață limbajul care-ți place [1]. Sintaxă. Ecosistem. Paradigmă. Filozofie. După o perioadă, o să vezi că nu este atât de greu să migrezi spre un alt limbaj.

Uite o carte interesantă. fix pe tema asta :slight_smile:


  1. nu framework-uri! ↩︎

12 Likes